Aιφνιδιασμένος από την παραίτησή του ειδικού οικονομοτεχνικού συνεργάτη του δήμου Μετεώρων κυρίου Χανιώτη και επειδή στο κείμενο της παραίτησης αναφέρεται και στο όνομά μου, θα ήθελα να τοποθετηθώ στην δική μου συμμετοχή στο έργο του Δημοτικού Σταδίου Καλαμπάκας.
Στα μέσα Ιανουαρίου 2020 σε τυχαία συνάντηση με τον Δήμαρχο Μετεώρων του έθεσα το ζήτημα της ύπαρξης υπάρχουσας μελέτης κολυμβητηρίου εφόσον θα ήθελε ο Δήμος να προώθηση αυτό το θέμα. Ο Δήμαρχος με έφερε σε επαφή με τον κύριο Χανιώτη, ο οποίος μετά από σύντομη επαφή μαζί του, μου πρότεινε να φέρω (αν έχω) προτάσεις μου για το Στάδιο Καλαμπάκας. Έτσι λοιπόν μπήκα στον πειρασμό οικειοθελώς, βρήκα ανθρώπους θεσμικούς μα κυρίως ΜΗ θεσμικούς πλην όμως ειδήμονες, και παρουσίασα αυτές τις προτάσεις σε 2 φάσεις όπου μετά από συζήτηση υπήρχε βελτίωση για την συνέχιση των σχεδιασμών. Ταυτόχρονα υπήρξε καθοριστική και η συμβολή του αντιδημάρχου περί των Αθλητικών κ Θώμου.
Θα ήθελα να εξάρω την φιλικότητα των δύο αυτών συνεργατών, τον έναν για την αθλητική του κατάρτιση και τις διορθώσεις του και τον άλλο για την ποιότητα, την ενόραση, την εμπειρία, μα και την γήινη από οικονομοτεχνικής στήριξης των προτάσεών του, πράγματα που δυστυχώς έμειναν μόνο μεταξύ μας….
( Εν τω μεταξύ, η εργασία είχε προχωρήσει (τάχιστα λόγω Κορονοϊού), τα σχέδια βελτιστοποιήθηκαν και ολοκληρώθηκαν, και σας τα παρουσιάσω κάποια από αυτά σε εικόνες με μαύρο χρώμα και μειωμένη ανάλυση)
Η πρόταση, αυτή η πρώιμη που παρουσιάστηκε στον Δήμαρχο του Δήμου Μετεώρων στις 27-2-2020 είναι αυτή που παρουσιάζεται παρακάτω σε κείμενο και εικόνες.
Η πρόταση όπως είναι διαμορφωμένη σήμερα 14-4-2020 :
Έκθεση πρότασης
προς τον Δήμο Μετεώρων
για το δημοτικό Στάδιο Καλαμπάκας
14-4-2020 – τρέχουσα (4η) ενημέρωση
Ο σκοπός της παρούσας πρότασής μου προς τον Δήμο Μετεώρων αφορά το δημοτικό Στάδιο Καλαμπάκας και συγκεκριμένα την δημιουργία κολυμβητηρίου ανοιχτού ή κλειστού τύπου, την δημιουργία νέων αθλητικών χώρων και χώρων πολιτισμικού ενδιαφέροντος και χρήσιμων χώρων προς χρήση του Δήμου, καθώς επίσης και την εργονομικότερη αναδιάταξη κάποιων χώρων ή προσβάσεων για την καλύτερη εξυπηρέτησης και λειτουργία του Σταδίου.
Στόχος είναι να υπάρξει η λιγότερη δυνατή παρέμβαση όσον αφορά τις υπάρχουσες υποδομές και να προβλεφθούν ό,τι θα μπορούσε να είναι δυνατόν να κατασκευαστεί για το μέλλον. Επίσης οι δομικές κατασκευές που θα γίνουν να είναι περιμετρικά και να μην κλείνουν τον ελεύθερο χώρο του Σταδίου που είναι προορισμένος για τα υπαίθρια γήπεδα.
Υπάρχουσα υποδομή
Στην υπάρχουσα υποδομή του Σταδίου σήμερα υπάρχουν οι εξής οικοδομικές κατασκευές :
1. Ένα κλειστό γυμναστήριο μετά των βοηθητικών του χώρων.
Σύμφωνα με την μελέτη κατασκευής του το κλειστό γυμναστήριο περιγράφεται ως εξής :
Συγκεκριμένα το κλειστό Γυμναστήριο είναι τύπου Τ’ 5Π κατασκευασμένο από προκατασκευασμένο σκυρόδεμα σύμφωνα με τη μελέτη και τις προδιαγραφές της Γεν. Γραμματείας Αθλητισμού από το έτος 1983. Το γυμναστήριο έχει εξωτερικές διαστάσεις 45,40μ. Χ 30,70μ. με εμβαδόν 1.393,78 τετρ. μέτρα. και ύψος 9,10 μετρ.
Οι χώροι που περιλαμβάνονται στο Γυμναστήριο είναι οι ακόλουθοι :
α. Χώρος άθλησης – Γυμναστηρίου – Γηπέδων, διαστάσεων 44,60μ. Χ 22,50μ και. εμβ. 1003,50 τετρ. μέτρα.
β. Χώρος εισόδου διαστάσεων 4,73μ. Χ 5,06μ. εμβ. 23,94 τετρ. μέτρα.
γ. W.C. Ανδρών και Γυναικών με 2 W.C. στο καθένα .
δ. Αποθήκη.
ε. Αποδυτήρια Διαιτητών με W.C. και Ντουζ.
ζ. Γραφείο Διοίκησης.
η. Αποδυτήρια ΙΙ με W.C. – W.C. Α.Μ.Ε.Α. – Ντουζιέρες – Ουρητήρια – Νιπτήρες.
θ. Αποδυτήρια Ι με W.C. – W.C. Α.Μ.Ε.Α. – Ντουζιέρες – Ουρητήρια – Νιπτήρες.
ι. Μηχανοστάσιο.
κ. Αποθήκη οργάνων.
Όλοι οι παραπάνω χώροι εξυπηρετούνται από κοινό Διάδρομο πλάτους 1,30μ.
2. Κερκίδες του κύριου αγωνιστικού χώρου του Σταδίου με αποδυτήρια και βοηθητικές χρήσεις κάτω από αυτές.
Σύμφωνα με την μελέτη κατασκευής του το κλειστό γυμναστήριο περιγράφεται ως εξής :
Οι κερκίδες με αποδυτήρια και βοηθητικούς χώρους, είναι κατασκευασμένες από οπλισμένο σκυρόδεμα – οπτοπλινθοδομές και επιχρίσματα τριπτά σύμφωνα με τη μελέτη και τις προδιαγραφές της Νομαρχίας Τρικάλων (Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών) από το έτος 1988. Οι κερκίδες έχουν διαστάσεις 120,10μ. Χ 7,00μ. εμβ. 840,70 τετρ. μέτρα και ύψος 2,60μ. εμπρός και 6,60μ. στην πίσω πλευρά. Οι κερκίδες αποτελούνται από επτά διαζώματα που χωρίζονται σε 12 block των 119 θέσεων (7 Χ 17) το καθένα. Συνολικά (και θεωρητικά) οι κερκίδες έχουν χωρητικότητα 1426 θεατών.
Οι χώροι που περιλαμβάνονται κάτω από τις κερκίδες είναι οι ακόλουθοι :
α. Αποδυτήρια Διαιτητών εμβ. 18,29+3,21+3,38=25,49 τετρ. μετρ. με 2 W.C. και Ντουζ.
β. Αποδυτήρια ομάδας Φιλοξενουμένων εμβ. 25,06+1,24+6,75+22,67=55,72 τετρ. μετρ. με W.C. -ουρητήρια – ντουζιέρες και χώρο υποστέγου (Ημιυπαιθρ χώρος) εμβ. 7,99 τετρ. μετρ.
γ. Αποδυτήρια ομάδας γηπέδου εμβ. 25,03+8,20+1,43+6,96+14,05+26,50=82,17 τετρ. μετρ. με πλυντήρια – W.C. ουρητήρια – ντουζιέρες – φροντιστήριο και χώρο υποστέγου (Ημιυπαιθρ χώρος) εμβ. 7,99 τετρ. μετρ.
δ. Αποδυτήρια προπονητών εμβ. 12,19+9,17+1,50+1,43=24,29 τετρ. μετρ. με ντουζιέρες και 2 W.C.
ε. Αποδυτήρια ομάδας Νέων εμβ. 24,38+11,64=2,28+12,72=51,02 τετρ. μετρ. με ντουζιέρες – ουρητήρια – W.C. – ντουλάπες.
ζ. Λεβητοστάσιο εμβ. 33,92 τετρ. μετρ.
η. W.C. Γυναικών για το κοινό εμβ. 7,80+1,24+1,23=10,27 τετρ. μετρ.
θ. W.C. Ανδρών για το κοινό εμβ. 16,90+1,30+1,30=19,50 τετρ. μετρ.
ι. Αποθηκευτικός χώρος οργάνων εμβ. 13,25 τετρ. μετρ.
κ. Διάδρομος πλάτους 1,20μ. που εξυπηρετεί όλους τους παραπάνω χώρους.
λ. Κυλικείο εμβ. 50,96 τετρ. μετρ.
μ. Υπόστεγο (Ημιυπαιθρ χώρος) εμβ. 14,00 τετρ. μετρ. εμπρός από τον χώρο του κυλικείου.
ν. Γυμναστήριο – Αθλητών εμβ. 131,15 τετρ. μετρ.
ξ. Υπόστεγο (Ημιυπαιθρ χώρος) εμβ. 30,99 τετρ. μετρ. εμπρός από το Γυμναστήριο
ο. W.C. Ανδρών για το κοινό εμβ. 7,10+2,53+2,64=12,27 τετρ. μετρ.
π. W.C. Γυναικών για το κοινό εμβ. 7,110+2,53+2,64=12,28 τετρ. μετρ
ρ. Υπόστεγο (Ημιυπαιθρ χώρος) εμβ. 7,70 τετρ. μετρ. εμπρός από τα W.C. ανδρών – Γυναικών.
σ. Αποθηκευτικός χώρος εμβ. 31,68 τετρ. μετρ.
τ. Αντλιοστάσιο εμβ. 25,74 τετρ. μετρ.
υ. Γραφείο Ιατρού εμβ. 21,97+2,64=24,61 τετρ. μετρ. με W.C.
φ. Υπόστεγο (Ημιυπαιθρ χώρος) εμβ. 13,93 τετρ. μετρ. εμπρός από το Γραφείο Ιατρού.
Όμως διαπιστώνεται ότι την πρώτη ματιά ότι το εξωτερικό περίγραμμα των χώρων κάτω από τις κερκίδες δεν είναι αυτό των συγκεκριμένων σχεδίων και έχουν γίνει οι υπερβάσεις όσον αφορά κάποιους υπαίθριος χώρους. Θα χρειαστεί αποτύπωση, και -εάν δεν έχει ήδη γίνει- νομιμοποίηση τον υπερβάσεων
3. Μία πύλη εισόδου του Σταδίου και εκδοτήρια εισιτηρίων.
Επίσης υπάρχουν και χώροι δραστηριοτήτων και αθλητικών εγκαταστάσεων ανοιχτού τύπου που θεωρούνται περισσότερο διαμορφώσεις χώρου :
1. Ένας κύριος και επίσημος αγωνιστικός χώρος ποδοσφαίρου διαστάσεων 100 Χ 68 μέτρων καθαρού αγωνιστικού χώρου.
2. Ένα δευτερεύον γήπεδο ποδοσφαίρου πίσω από τις κερκίδες, για τις προπονητικές ανάγκες των ομάδων, διαστάσεων 100 Χ 60 μ.
3. Ένα ακόμη δευτερεύον γήπεδο ποδοσφαίρου πίσω από τις κερκίδες, για τις προπονητικές ανάγκες των ομάδων, διαστάσεων 100 Χ 60 μ.
4. Ένα γήπεδο καλαθοσφαίρισης στο κλειστό γυμναστήριο
5. Ένα υπαίθριο γήπεδο καλαθοσφαίρισης
6. Ένα γήπεδο αντισφαίρισης (τένις) με δικτυωτή περίφραξη.
7. Ένας διαμορφωμένος χώρος skateboard επιφανείας 800 περίπου τετρ. μέτρων
8. Μέσα στον περιφραγμένο αγωνιστικό χώρο βρίσκονται επίσης διάδρομος αγώνων δρόμου πλάτους 7.20 μέτρων δυνάμενος να έχει 6 διαδρόμους (κουλουάρ), σκάμμα και διάδρομος του αγωνίσματος άλματος εις μήκος κλπ κλασικού αθλητισμού.
9. τέσσερις μεγάλοι πυλώνες ηλεκτροφωτισμού του γηπέδου και αρκετοί μικρότεροι σε περιφερειακά γήπεδα
10. διάδρομοι προσπέλασης προς τις κερκίδες και τα γήπεδα πλάτους 3 μέτρων και άνω.
Στοιχεία της πρότασης
Στόχος είναι η εύρυθμη λειτουργία του Σταδίου που θα εξυπηρετεί ανθρώπους για όλες τις ηλικίες και για όλες τις ώρες του εικοσιτετραώρου με την ασφάλεια που θα πρέπει να παρέχει ένα τέτοιο δημοτικό Ίδρυμα. Ως εκ τούτου, πρέπει να προκύψουν κάποιες υπηρεσίες προδιαγραφών, όπως : τα γήπεδα, το κολυμβητήριο κλπ να συγκεντρωθούν σε συγκεκριμένες θέσεις που να πληρούν και να παρέχουν την ασφάλεια της επικοινωνίας εισόδου – εξόδου από το στάδιο για όλες τις ώρες….
Άλλος στόχος είναι νέες εγκαταστάσεις ή δραστηριότητες που θα μπορούσαμε προστεθούν στο υπάρχον στάδιο Καλαμπάκας λαμβάνοντας υπόψη τις ελλείψεις του συνόλου.
Για την εξεύρεση χώρου των νέων δραστηριοτήτων, προτείνεται η κατάργηση του ενός εκ των δύο δευτερευόντων γηπέδων ποδοσφαίρου διαστάσεων 100Χ60 μ., αλλά παράλληλα με την δημιουργία ενός γηπέδου 8 Χ 8 διαστάσεων 61Χ37 μ και ενός γηπέδου 5 Χ 5 διαστάσεων 40Χ20 μ.
Οι δραστηριότητες που κατά τη γνώμη μου πρέπει να προστεθούν είναι οι εξής :
1. Κολυμβητήριο διαστάσεων υδατοδεξαμενής 21 Χ 25 μέτρα, 8 διαδρομών, αποδυτήρια, μηχανοστάσιο κλπ, με δυνατότητα ώστε ο χώρος της δεξαμενής να στεγαστεί. Για το κολυμβητήριο αυτό υπάρχει ήδη εγκεκριμένη μελέτη προ δωδεκαετίας.
Το κολυμβητήριο θα κατασκευαστεί στην ίδια θέση που είχε τοποθετηθεί από την μελέτη του, και θα υπάρξει η δυνατότητα για τοποθέτηση κερκίδων καθώς επίσης και μελλοντική δυνατότητα για στέγαση της υδατοδεξαμενής
2. Υδατοδεξαμενή εκμάθησης κολύμβησης για μικρά κυρίως παιδιά. η δεξαμενή θα έχει διαστάσεις 11 Χ 8 μέτρα και βάθος ύδατος 1,40 μ. ενώ σε ένα τμήμα θα μπορεί να έχει και ρυθμιζόμενο βάθος.
θα βρίσκεται σε συνέχεια της δεξαμενής του κολυμβητηρίου και τα χρησιμοποιεί το ίδιο μηχανοστάσιο με αυτή. Για αποδυτήρια, τουαλέτες και λοιπά επίσης θα χρησιμοποιούνται αυτά από το μεγάλο κολυμβητήριο. Η συνολική έκταση που θα καταλαμβάνει η δεξαμενή εκμάθησης μαζί με τις άλλες δραστηριότητες (όπως θα είναι τα καθίσματα για την παρουσία γονέων εφόσον απαιτείται) θα καταλαμβάνει μία έκταση 25 Χ 11 μέτρα.
3. Δημιουργία υδροθεραπευτικής υδατοδεξαμενής με πλήρη παροχή υπηρεσιών αποκατάστασης μυοσκελετικών παθήσεων και τραυμάτων. Θα περιλαμβάνει μία υδατοδεξαμενή διαστάσεων 7.50 Χ 11 μέτρων με κυμαινόμενο βάθος και ράμπα, δύο θέσεις για υδρομασάζ, καθώς επίσης και έναν μικρό διάδρομο κινούμενου ύδατος για άσκηση. Θα περιλαμβάνει επίσης όλους τους χώρους εκείνους που θα του επιτρέψουν να λειτουργήσει σαν ανεξάρτητη δημοτική ή μη επιχείρηση, όσον αφορά την διοίκηση, το φυσιοθεραπευτικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Επίσης θα έχει δυνατότητα επεκτασιμότητας όσον αφορά τις παρεχόμενες υπηρεσίες αποκατάστασης. Η έκταση που θα καταλαμβάνει η όλη εγκατάσταση του υδροθεραπευτηρίου είναι 428 τετραγωνικά μέτρα
4. Δημιουργία γηπέδου 8 Χ 8
Το γήπεδο θα κατασκευαστούν στη θέση που υπάρχει τώρα το δεύτερο εφεδρικό γήπεδο ποδοσφαίρου
5. Δημιουργία ενός γηπέδου 5 Χ 5
6. Δημιουργία δύο νέων κερκίδων θέσεων φιλοξενούμενων φιλάθλων στην βόρεια πλευρά εκατέρωθεν την κεντρικής πύλης, χωρητικότητας τουλάχιστον 400 ατόμων εκάστη.
Η ανεξάρτητη και απομακρυσμένη θέση αυτών των κερκίδων θα έχει το μειονέκτημα ότι δεν θα προστίθενται πληθυσμιακά σε άλλες εκδηλώσεις που θα γίνονται για όλον το υπάρχοντα χώρο του Σταδίου που θα απαιτεί μία μόνο πλευρά προσόψεις (π.χ. μουσικές ή χορευτικές εκδηλώσεις κλπ..) Σε αντιστάθμισμα, θα εξασφαλίσει τη μεγαλύτερη ασφάλεια για τους οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας.
Επίσης θα έχουν μεγαλύτερη προσβασιμότητα από τους φιλάθλους επειδή βρίσκονται ακριβώς στην είσοδο του Σταδίου καθώς επίσης θα παρέχει προσήλια θέση για τους θεατές τις μέρες του χειμώνα
Σε περίπτωση που αυτές να κατασκευαστούν όντως, μπορεί να ληφθεί μέριμνα (και αφορά το ύψος των κερκίδων) ώστε να φιλοξενήσει από κάτω υπηρεσίες και γραφεία αθλητικών ή ακόμη και πολιτιστικών συλλόγων. Αν μη τι άλλο τουλάχιστον θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν αποθηκευτικός χώρος. Πάντως υποχρεωτικά θα πρέπει να κατασκευαστούν τουαλέτες ανδρών-γυναικών καθώς και μία τουαλέτα για άτομα με ειδικές ανάγκες
7. Αλλαγή προσανατολισμού του ενός υπάρχοντος γηπέδου καλαθοσφαίρισης ώστε να έχει φορά από Βορρά προς Νότο
8. Δημιουργία ενός γηπέδου πετοσφαίρισης (βόλεϊ).
9. Δημιουργία και μεταφορά ενός γηπέδου αντισφαίρισης (τένις).
Το γήπεδο βόλεϊ με το γήπεδο τένις έχει σχεδόν τις ίδιες διαστάσεις και μπορεί εύκολα να μετατραπεί το ένα γήπεδο σε άλλο.
Η μεταφορά του ενός γηπέδου θα γίνει για να αλλάξει προσανατολισμό το γήπεδο καλαθοσφαίρισης.
10. Χώροι στέγασης αθλητικών η πολιτιστικών Σωματείων (γραφεία) της περιοχής του Δήμου Μετεώρων. (τουλάχιστον 16 χώροι)
Εφόσον προκριθεί η κατασκευή των νέων κερκίδων θα είναι εφικτό να στεγαστούν κάτω από αυτές γραφεία τον αθλητικών Σωματείων ή άλλων πολιτιστικών συλλόγων σε 16 τουλάχιστον χώρους θα έχει 28 τετραγωνικά μέτρα έκαστος (από 8 γραφεία η κάθε κερκίδα). Προτείνω στα γραφεία αυτά να μην υπάρχει κεντρική θέρμανση επειδή θα χρησιμοποιούνται περιστασιακά και όχι κατ ανάγκη ‘ταυτόχρονα. Για αυτό προτείνω ανεξάρτητη και ατομική θέρμανση για το καθένα.
11. Δημιουργία νέας εισόδου και θέσεων στάθμευσης εντός του Σταδίου στο νοτιοδυτικό τμήμα του Σταδίου προς εξυπηρέτηση των αθλουμένων και επισκεπτών του κολυμβητηρίου, του υδροθεραπευτηρίου και των άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων συμπεριλαμβανομένου και του γηπέδου ποδοσφαίρου.
Θα προβλεφθούν τουλάχιστον 30 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης
12. Δημιουργία αναρριχητικού προπονητικού κέντρου αρχαρίων με τοίχο αναρρίχησης και εξοπλισμό.
Ο χώρος θα είναι κλειστός βάσει των νέων κανονισμών. Επειδή απαιτείται μεγάλο ύψος για την κατασκευή των αναρριχητικών διαδρομών περί τα 7 μέτρα, προτείνετε η αίθουσα αυτή που θα είναι γύρω στα 80 μ2 (8Χ10) να ακουμπήσει στον τοίχο του υπάρχοντος κλειστού γυμναστηρίου μέχρι το ύψος των τεσσάρων περίπου μέτρων που βρίσκονται τα παράθυρά του, και από κει και πάνω να απομακρυνθεί πλαγίως ώστε να δημιουργηθούν έτσι και οι αρνητικές κλίσεις των διαδρομών, χωρίς να παρακωλύεται ο φωτισμός του κλειστού γυμναστηρίου.
13. Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, συνάθροισης των μελών των Σωματείων για την διενέργεια συνελεύσεων ενημερώσεων ή λήψεων αποφάσεων.
Θα είναι ένας κοινόχρηστος χώρος εμβαδού 120 μ2 και θα χρησιμοποιείται για περιστασιακές ποικίλες εκδηλώσεις (διαλέξεις, εκθέσεις, συνελεύσεις συλλόγων, πολιτιστικών δρώμενων κλπ) Επειδή λόγω εμβαδού της αίθουσας απαιτείται και μεγαλύτερο ύψος, προτείνω να τοποθετηθεί δίπλα στο αναρριχητικό προπονητικό κέντρο σε επαφή μαζί του και σε επαφή με το κλειστό γυμναστήριο χωρίς -ομοίως και εδώ- να παρακωλύεται ο φωτισμός του κλειστού Γυμναστηρίου.
14. Δημιουργία κυλικείου αναψυκτηρίου επιφάνειας 78 τετραγωνικών μέτρων με τουαλέτες και είσοδο υποδοχής προς χρήση της Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων με την οποία θα βρίσκεται σε επαφή. Θα περιλαμβάνει πάγκο παρασκευαστηρίου και τραπεζοκαθίσματα εντός και εκτός αυτού.
15. Δημιουργία αποθηκευτικού χώρου επιφάνειας 78 τετραγωνικών μέτρων με είσοδο και από το Στάδιο αλλά και εξωτερική του Σταδίου
Για όλα αυτά απαιτείται μία νέα χωροθέτηση των δραστηριοτήτων, λαμβάνοντας υπόψιν όλη την υπάρχουσα και λειτουργούσα υποδομή, έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης εκμετάλλευση των υπαρχόντων στοιχείων, χωρίς άσκοπες μετακινήσεις και μεταφορές αυτών σε άλλα σημεία που θα επιβαρύνουν το κόστος σε χρόνο και χρήμα.
Τί θα περιλαμβάνει το Στάδιο στην τελική του μορφή
Εάν υλοποιηθούν οι παραπάνω προτάσεις στάδιο Καλαμπάκας θα περιλαμβάνει τα εξής αθλητικά γήπεδα, υπηρεσίες και εξυπηρετήσεις.
Όλα τα παρακάτω γήπεδα πληρούν τις ελληνικές και διεθνείς προδιαγραφές για τη διεξαγωγή επισήμων αγώνων
(Η αρίθμηση αντιστοιχεί στην αρίθμηση που υπάρχει και στο τοπογραφικό)
Υπάρχουν
1. Κλειστό γυμναστήριο μετά των βοηθητικών του χώρων
2. Κερκίδες του κύριου αγωνιστικού χώρου του Σταδίου με αποδυτήρια και βοηθητικές χρήσεις κάτω από αυτές..
3. Πύλη εισόδου του Σταδίου και εκδοτήρια εισιτηρίων.
4. Κύριος αγωνιστικός χώρος ποδοσφαίρου
5. Δευτερεύον γήπεδο ποδοσφαίρου πίσω από τις κερκίδες, για τις προπονητικές ανάγκες των ομάδων
6. Γήπεδο καλαθοσφαίρισης
7. Διαμορφωμένος χώρος πίστας skateboard που αν καταργηθεί , θα μετατραπεί σε Γήπεδο αντισφαίρισης (τένις) με δικτυωτή περίφραξη.
8. Διάδρομος αγώνων δρόμου 6 διαδρομών KAI Χώρος Κλασσικού αθλητισμού
9. Πυλώνες ηλεκτροφωτισμού του γηπέδου
10. Διάδρομοι προσπέλασης προς τις κερκίδες και τα γήπεδα πλάτους 3 μέτρων και άνω.
Νέες εγκαταστάσεις
11. Κολυμβητήριο (υδατοδεξαμενή – αποδυτήρια, μηχανοστάσιο κλπ)
12. Υδατοδεξαμενή εκμάθησης κολύμβησης
13. Υδροθεραπευτική μονάδα με υδατοδεξαμενή και υπηρεσίες
14. Γηπέδο 8 Χ 8
15. Γήπεδο 5 Χ 5
16. Γήπεδο καλαθοσφαίρισης (αλλαγή προσανατολισμού).
17. Γηπέδο αντισφαίρισης (τένις).
18. Γηπέδο πετοσφαίρισης (βόλεϊ).
19. Κερκίδα φιλοξενούμενων φιλάθλων 400 ατόμων
20. Οκτώ Χώροι στέγασης αθλητικών η πολιτιστικών Σωματείων (γραφεία) της περιοχής του Δήμου Μετεώρων.
21. Κερκίδα φιλοξενούμενων φιλάθλων 400 ατόμων
22. Οκτώ Χώροι στέγασης αθλητικών η πολιτιστικών Σωματείων (γραφεία) της περιοχής του Δήμου Μετεώρων.
23. Νέας είσοδος Σταδίου
24. Θέσεις στάθμευσης εντός του Σταδίου.
25. Αναρριχητικό προπονητικό κέντρο αρχαρίων.
26. Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.
27. Κυλικείο αναψυκτήριο.
28. Αποθηκευτικός χώρος
Σαφώς και χρειάζεται εμβρίθεια για την εξεύρεση των προτάσεων και αυτό θα γίνει αποτελεσματικά μόνο σε συνεννόηση με τους με τους φορείς και συλλόγους που υπάρχουν και χρησιμοποιούν το στάδιο Καλαμπάκας.
Με τιμή
Χρήστος Πεντεδήμος
Αρχιτέκτονας Μηχανικός
14 Απριλίου 2020
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!