Η 25η Μαρτίου έχει συνδυαστεί γαστρονομικά με τον μπακαλιάρο με σκορδαλιά.
Η Εκκλησία επιτρέπει στους πιστούς να φάνε ψάρι μόνο δύο φορές κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής, του Ευαγγελισμού και την Κυριακή των Βαΐων.
Στην ορεινή όμως Ελλάδα και στις φτωχότερες περιοχές, ο παστός μπακαλιάρος ήταν η ευκολότερη λύση. Οποιες κι αν ήταν οι καιρικές συνθήκες οι πιστοί ήξεραν ότι θα βρουν παστό μπακαλιάρο, ακόμη και στα μικρά μπακάλικα.
Με τα χρόνια, αυτή η συνήθεια εδραιώθηκε στη ζωή μας, και έγινε μέρος της εθιμοτυπίας του διπλού εορτασμού.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News! Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Instagram
Ακολούθησε μας στο Twitter
Ακολούθησε μας στο YouTube