Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος στα γραφεία του ΑΣΕΠ για έγκριση βρίσκεται το αίτημα της ΔΕΗ για την κάλυψη 600 θέσεων τακτικού προσωπικού με δύο προκηρύξεις.
Η πρώτη προκήρυξη αφορά προσωπικό ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, ενώ η δεύτερη θα περιλαμβάνει θέσεις Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού, με μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών, υψηλή εξειδίκευση και εμπειρία.
Οι ειδικότητες που αναμένεται να προσελκύσουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους υποψηφίους είναι, μεταξύ άλλων, των Οικονομολόγων, Τεχνικών Ορυχείων, Τεχνιτών Σταθμών Υποσταθμών, Μηχανοτεχνιτών, Τεχνιτών Επίγειων και Εναέριων Δικτύων, Διοικητικού Οικονομικού, Διοικητικού Λογιστικού και Πληροφορικής.
Οι προκηρύξεις θα εκδοθούν αποκλειστικά μέσω ΑΣΕΠ, το οποίο θα είναι υπεύθυνο για τη συλλογή και αξιολόγηση των αιτήσεων, την αποδοχή των ενστάσεων αλλά και την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων επιλογής.
Υπενθυμίζεται ότι οι επικείμενες προκηρύξεις αποτελούν τους πρώτους διαγωνισμούς για μόνιμο προσωπικό στην επιχείρηση μετά από μια μακρά περίοδο έξι ετών, καθώς ο τελευταίος διαγωνισμός μονίμων είχε προκηρυχθεί το 2008.
Στις 2 Ιουλίου θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη «μικρή» ΔΕΗ
Την επόμενη Τετάρτη, 2 Ιουλίου, θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που αφορά στο θέμα της «μικρής» ΔΕΗ, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές μετά τη σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του υπουργού Επικράτειας, Δημήτρη Σταμάτη και με τη συμμετοχή του αρμόδιου υπουργού και στελεχών του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η απόφαση αυτή ελήφθη δεδομένου ότι μέχρι την Παρασκευή ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες μαζί με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, καθώς στη σύνοδο κορυφής θα συζητηθούν και θέματα ενέργειας.
Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι η συζήτηση στη σύσκεψη είχε σκοπό να αποσαφηνίσει όλα τα θέματα και να ενισχύσει όλες τις πρόνοιες που έτσι κι αλλιώς θα έμπαιναν στον διαγωνισμό και τώρα θα μπουν στο νομοσχέδιο.
Συγκεκριμένα, διασφαλίζεται το εργασιακό και ασφαλιστικό καθεστώς των εργαζομένων, δίνεται το 30% και του ενεργητικού και του παθητικού μέρους της επιχείρησης και διασφαλίζονται οι τοπικές κοινωνίες.
«Επί της ουσίας δεν αλλάζει τίποτα. Άλλωστε πρόκειται για απόφαση που έχει περάσει από υπουργικό συμβούλιο εδώ και ένα χρόνο», έλεγαν κυβερνητικές πηγές.