Προκηρύχθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία οι κατατακτήριες εξετάσεις για την εισαγωγή καθ’ υπέρβαση, μέχρι δέκα (10) αστυνομικών γενικών καθηκόντων, οι οποίοι είναι κάτοχοι πτυχίων Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι., στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, κατά το εκπαιδευτικό έτος 2015 – 2016.
Προϋποθέσεις συμμετοχής στις κατατακτήριες εξετάσεις
Δικαίωμα συμμετοχής στις κατατακτήριες εξετάσεις έχουν ανθυπαστυνόμοι, αρχιφύλακες, υπαρχιφύλακες και αστυφύλακες οι οποίοι είναι κάτοχοι πτυχίων Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) και Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Τ.Ε.Ι.), εφόσον πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:
α) Δεν υπερβαίνουν το 30ο έτος της ηλικίας τους, κατά την 31η Δεκεμβρίου του έτους διενέργειας των εξετάσεων, δηλαδή την 31/12/2015. Κατά συνέπεια, στον παρόντα διαγωνισμό δικαιούνται να συμμετάσχουν όσοι έχουν γεννηθεί από 01/01/1986 και μεταγενέστερα.
β) Έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση, διαπιστούμενη από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή, σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν κάθε φορά. Διευκρινίζεται ότι, προς υγειονομική εξέταση θα παραπεμφθούν στην αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή μόνο όσοι από τους επιτυχόντες στις εξετάσεις κληθούν για φοίτηση στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας.
γ) Έχουν ευμενή πρόταση των ιεραρχικά προϊσταμένων τους, από την οποία να προκύπτει ότι συγκεντρώνουν τα απαιτούμενα προσόντα και διαγωγή.
Συμμετοχή στις εξετάσεις – Δικαιολογητικά
Οι υποψήφιοι, που πληρούν τις προϋποθέσεις της παρ. 1 της παρούσης και επιθυμούν να συμμετάσχουν στις κατατακτήριες εξετάσεις, πρέπει να υποβάλουν στις Υπηρεσίες τους, επιπέδου τουλάχιστον Αστυνομικού Τμήματος, μέχρι την 2/3/2015 τα εξής δικαιολογητικά:
α) Αίτηση συμμετοχής, η οποία να συνταχθεί, σύμφωνα με το προσαρτημένο υπόδειγμα «Α΄».
β) Φωτοαντίγραφο πτυχίου Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος ή Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος.
γ) Οι υποψήφιοι που βρίσκονται στο πτυχίο, να υποβάλουν μαζί με τα λοιπά δικαιολογητικά, απλή δήλωση σύμφωνα με το προσαρτημένο υπόδειγμα «Β΄» και στη συνέχεια να υποβάλουν το πτυχίο τους στις Υπηρεσίες τους, το αργότερο μέχρι την προηγουμένη της έναρξης των εξετάσεων ημέρα, ήτοι μέχρι την 8/5/2015.
δ) Οι υποψήφιοι που κατέχουν πτυχίο ισότιμο προς τα πτυχία που χορηγούν τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, υποχρεωτικά, πέραν του τίτλου σπουδών της Σχολής τους, να επισυνάψουν και πράξη ισοτιμίας αυτού, που χορηγείται από τη Γραμματεία της Σχολής τους.
ε) Οι υποψήφιοι που κατέχουν πτυχίο Εκπαιδευτικού Ιδρύματος εξωτερικού ισότιμο προς τα πτυχία που χορηγούν τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, υποχρεωτικά, πέραν του τίτλου σπουδών της Σχολής τους, να επισυνάψουν και πράξη ισοτιμίας αυτού, που χορηγείται από το Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης – Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. ( Αγίου Κωνσταντίνου 54 /Αθήνα, τηλ.: 210-5281000, e-mail: information_dep@doatap.gr, Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης – Διοικητήριο/ Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310-379371-3, e-mail: thessaloniki@doatap.gr ).
Τόπος και χρόνος διενέργειας των εξετάσεων
α) Οι κατατακτήριες εξετάσεις θα διενεργηθούν, για όλους τους υποψήφιους, την 9η και 10η Μαΐου 2015, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας (Λ. Θρακομακεδόνων 101- Αχαρνές Αττικής).
β) Οι εξετάσεις θα γίνουν με μέριμνα και ευθύνη της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, υπό την εποπτεία και γενική ευθύνη του Γενικού Επόπτη Εξετάσεων και το συντονισμό της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων/Α.Ε.Α., σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα, το οποίο παρατίθεται στο συνημμένο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ.
Εξεταστέα μαθήματα – θέματα εξετάσεων
α) Οι υποψήφιοι εξετάζονται στα ακόλουθα μαθήματα :
(i) Έκθεση Ιδεών (Ανάπτυξη θέματος).
(ii) Ουσιαστικό και Δικονομικό Ποινικό Δίκαιο.
(iii) Δημόσιο Δίκαιο (Συνταγματικό – Διοικητικό).
β) Στα προαναφερόμενα μαθήματα οι υποψήφιοι εξετάζονται γραπτώς, η δε διάρκεια της εξέτασης κάθε μαθήματος ορίζεται σε δύο (2) ώρες από το τέλος της υπαγόρευσης του θέματος στους υποψηφίους.
γ) Για κάθε μάθημα δίνεται μόνο ένα θέμα που αποτελείται από μία ή περισσότερες ερωτήσεις τις οποίες οι υποψήφιοι υποχρεούνται να αναπτύξουν.
δ) Στο μάθημα του Ουσιαστικού και Δικονομικού Ποινικού Δικαίου το θέμα αποτελείται από θεωρητικό και πρακτικό μέρος. Το πρακτικό δεν εξάγεται από το θεωρητικό, συμπεριλαμβάνεται όμως στην καθορισμένη εξεταστέα ύλη.
Το θεωρητικό και το πρακτικό είναι ισοδύναμα και καθένα βαθμολογείται στη δεκαβάθμια κλίμακα από το μηδέν (0) έως το δέκα (10).. Το άθροισμα των δύο (2) βαθμών δίνει το βαθμό του μαθήματος (παρ.7 του άρθρου 7 του π.δ. 82/2006).
Η εξεταστέα ύλη, κατά μάθημα, καθορίζεται ως ακολούθως:
(i) Έκθεση Ιδεών (Ανάπτυξη Θέματος).
Δίνεται για ανάπτυξη ένα ζήτημα που αναφέρεται σε γενικό θέμα με περιληπτικό τίτλο. Για τη βαθμολογία του μαθήματος αυτού λαμβάνεται ιδιαίτερα υπόψη η ευρύτητα των γνώσεων, η ορθή και ακριβής διατύπωση των ιδεών, η ορθογραφία και η σύνταξη.
(ii) Ουσιαστικό και Δικονομικό Ποινικό Δίκαιο .
(α) Ουσιαστικό Ποινικό Δίκαιο.
(β) Δικονομικό Ποινικό Δίκαιο.
(iii) Δημόσιο Δίκαιο (Συνταγματικό-Διοικητικό).
(α) Συνταγματικό Δίκαιο.
(β) Διοικητικό Δίκαιο.
{loadposition mypos1}
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!