Κατηγορηματικός ότι χρειάζεται “σκληρή δουλειά, χωρίς ιδιοτέλειες” ώστε με αίσθηση ευθύνης να αποκατασταθεί η κοινωνική Δικαιοσύνη, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός και απευθυνόμενος στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου τόνισε ότι έχει έρθει η ώρα “να σηκώσουμε τα μανίκια και να δουλέψουμε”.
Όπως σημείωσε, πρέπει να φανούμε άξιοι της επιλογής των πολιτών προσθέτοντας ότι “έχουμε την ευκαιρία να κυβερνήσουμε και να φέρουμε τις αλλαγές, τις τομές και τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος”.
Έχοντας πια την εμπειρία από την προηγούμενη διακυβέρνηση, ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι “δεν έχουμε απεριόριστο χρόνο μπροστά μας” μιας και ο λαός ζητάει να κυβερνήσουμε τον τόπο και να αποδείξουμε ότι μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικοί.
Ανεβάζοντας τον πήχη των προσδοκιών, ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι τα υπουργεία ανήκουν στον ελληνικό λαό και κάλεσε τους υπουργούς να ανταποκριθούν στο έργο τους. “Οποιαδήποτε άλλη αντίληψη δεν θα γίνεται αποδεκτή”, ξεκαθάρισε και τόνισε: “Δεν έχετε χρόνο. Πρέπει να βιαστείτε, να παράξετε έργο. Η παρακολούθηση και η αξιόλογηση των έργων σας θα είναι διαρκής και καθημερινή”. Επίσης προανήγγειλε έναν απολογισμό των επιτευγμάτων για κάθε χαρτοφυλάκιο βάσει του οποίου και θα κριθούν όλοι.
«Φρένο στις τηλεοπτικές εμφανίσεις»
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στις τηλεοπτικές εμφανίσεις των υπουργών, τους οποίους κάλεσε να σταματήσουν άμεσα τις διαρκείς δημόσιες δηλώσεις. “Σας επέλεξα για υπουργούς και για να στελεχώνετε τα υπουργεία και όχι τα πρωινά. Δεν είναι δουλεια των υπουργών οι τηλεοπτικές εμφανίσεις. Μιλάει καλύτερα όποιος μιλάει με το έργο του. “Λιγότερα συνθήματα και πιο πολύ δουλειά”, τόνισε.
Με στόχο τέλος, να αποφευχθούν φαινόμενα δυσλειτουργίας, πρότεινε τρεις βασικούς κύκλους διυπουργικής επαφής, ώστε να επιλύονται άμεσα τα όποια προβλήματα: Ο πρώτος αφορά το ΚΥΣΟΙΠ στο οποίο θα μετέχουν τα παραγωγικά και οικονομικά υπουργεία και ρόλος του θα είναι ο σχεδιασμός κια η υλοποίηση των μεταρρυθμίσειων. Δεύτερος κύκλος, θα είναι αυτός του κυβερνητικού συμβουλίου κοινωνικής πολιτικής (εργασιάς, υγείας, παιδείας). Ο τρίτος κύκλος, το γνωστό ΚΥΣΕΑ το οποίο θα χαράσσει γραμμές κυβερνητικής πολιτικής.
Τέλος, θα υπάρχει ένα ολιγομελές κυβερνητικό συμβούλιο που θα ελέγχει τις δομές συντονισμού σε καθημερινή βάση.
kontranews.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!