Τα 60 λεπτά (από περίπου τις 13:30 έως τις 14:30) που η μαύρη Porsche Cayenne έμεινε σταθμευμένη σε δρόμο του Αμαρουσίου πριν το πάρει ο Παναγιώτης Μαυρίκος και βγει στην Αττική Οδό, μπήκαν στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας, σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί αν υπήρξε δολιοφθορά που οδήγησε στην ανάφλεξη του πανάκριβου SUV.
Ο 42χρονος εκδότης είχε επαγγελματικό ραντεβού και άφησε το όχημα κοντά στο σημείο του ραντεβού (γνωρίζουν το δρόμο αλλά δεν ξέρουν το ακριβές σημείο όπου στάθμευσε) και οι αναλυτές της Ασφάλειας προσπαθούν μέσω των καμερών να διαπιστώσουν αν μέσα στην περίπου μία ώρα που το αυτοκίνητο ήταν αφύλακτο κάποιος το πλησίασε ή αν υπάρχουν ύποπτες κινήσεις.
Παράλληλα, στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια το όχημα γίνεται φύλλο και φτερό προκειμένου να βρεθούν ίχνη τα οποία θα προσδιορίζουν τα αίτια της ανάφλεξης. Πολύ απλά, οι ειδικοί ερευνητές αναζητούν το σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά έτσι ώστε στη συνέχεια να ψάξουν για ίχνη βραχυκυκλώματος ή μηχανικής βλάβης καθώς και αν υπάρχει οποιαδήποτε ένδειξη εμπρηστικού μηχανισμού που να προκάλεσε την ακαριαία ανάφλεξη. Πληροφορίες λένε πως η πρώτη ενδελεχής οπτική έρευνα, δεν έδειξε παραμορφωμένα σημεία που να δικαιολογούν έκρηξη, ούτε στην άσφαλτο της Αττικής Οδού υπήρχαν ίχνη ή ακόμα και κάποιος μίνι κρατήρας που να δείχνει έκρηξη.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα όσα είπαν οι μηχανικοί που συντηρούσαν το αυτοκίνητο στην Αστυνομία, το Cayenne, δεν έφερε σύστημα υγραεριοποίησης, ήταν άριστα συντηρημένο και δεν υπάρχει καταγεγραμμένο παρόμοιο συμβάν με τον ίδιο τύπο αυτοκινήτου. Εν αναμονή των πρώτων αποτελεσμάτων από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, οι αστυνομικοί ξεκίνησαν να παίρνουν καταθέσεις από τους συνεργάτες του Παναγιώτη Μαυρίκου αλλά και αυτόπτες μάρτυρες του συμβάντος στην Αττική Οδό, ενώ παράλληλα αναλύουν με ειδικά συστήματα την εικόνα από την Αττική Οδό που δείχνει όλη την πορεία του οχήματος από τη στιγμή που μπήκε στον αυτοκινητόδρομο μέχρι που πήρε φωτιά. Τα αποτελέσματα της ειδικής οπτικής ανάλυσης που επικεντρώνεται στο μπροστινό σημείο του οχήματος ίσως δείξει τη λεπτομέρεια για το τι συνέβη στις 14:48 το μεσημέρι της Πέμπτης στην Αττική Οδό.
Τα ερωτήματα που ζητούν άμεση απάντηση είναι πολλά. Οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών έχουν βάλει σε πρώτη προτεραιότητα την υπόθεση καθώς αν αποδειχτεί ότι υπάρχει δολιοφθορά στο μαύρο Porsche Cayenne τότε θα πρέπει να απαντήσουν στο ποιος ήθελε τον Παναγιώτη Μαυρίκο νεκρό. Για τον λόγο αυτό, αναλύεται η συμπληρωματική δικογραφία για την υπόθεση των εκβιασμών, θα ζητηθούν από τον δικηγόρο του κ. Αλέξη Κούγια οι μηνύσεις που ετοίμαζε σε βάρος συγκεκριμένων ατόμων έτσι ώστε να αναζητηθούν ενδείξεις για το εάν και ποιοι ήθελαν να σβήσουν τον εκδότη από το χάρτη. Μέχρι στιγμής και τα δύο σενάρια και αυτό της βλάβης και αυτό της δολιοφθοράς συγκεντρώνουν τις ίδιες πιθανότητες αφού δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να κλίνει στη μια ή την άλλη εκδοχή.
Με DNA η ταυτοποίηση της σορού
Στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών θα γραφτεί ο επίλογος του δραματικού συμβάντος που καταγράφηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Αττική οδό, με θύμα τον εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκο.
Η σορός του 42χρονου θα σταλεί σήμερα απο το νοσοκομείο ΚΑΤ -όπου διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αμέσως μετά τον απεγκλωβισμό από το όχημα- στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας στο Γουδή για να γίνει η επίσημη αναγνώριση μέσω της εξέτασης DNA.
Ωστόσο, μια έμμεση διαπίστωση της ταυτότητας του Παναγιώτη Μαυρίκου έγινε αργά το απόγευμα της Πέμπτης απο την σύζυγό του με βάση κάποια προσωπικά αντικείμενα που έφερε πάνω του και τα οποία της επιδείχθηκαν.
Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, η σορός του οδηγού της Porsche ήταν πλήρως απανθρακωμένη. Και, παρά το γεγονός ότι εκκλήθησαν η μητέρα και η σύζυγος του οδηγού του οχήματος στο νοσοκομείο για τη διαπίστωση της ταυτότητάς του, αυτό τελικώς δεν έγινε, καθώς οι αρμόδιοι εκτίμησαν ότι δεν θα εισέφερε κάτι επί της ουσίας στη διαδικασία της ταυτοποίησης ενώ θα επιβάρυνε δραματικά τις δύο γυναίκες οι οποίες βρίσκονταν σε κατάσταση σοκ.
Στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής, που διευθύνει η καθηγήτρια κυρία Χαρά Σπηλιοπούλου, ο αρμόδιος ιατροδικαστής θα διερευνήσει εάν μπορούν να ληφθούν τοξικολογικά και ιστολογικά δείγματα από τον νεκρό για να γίνουν σχετικές εξετάσεις. Θα μπορούσε πχ απο τα βιολογικά υγρά να εξεταστεί αν υπήρχε κάποια ουσία στον οργανισμό του που δεν του επέτρεψε να έχει καλύτερα αντανακλαστικά μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς. Άλλα συμπεράσματα σχετικά με τις συνθήκες και τον χρόνο θανάτου θα μπορούσαν να προκύψουν από τις ιστολογικές εξετάσεις της καρδιάς, των πνευμόνων κα.
protothema.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!