Οι επιστήμονες δίνουν συμβουλές για βοηθήσουν να διασφαλιστεί ότι ο κάθε χρήστης θα έχει τη βέλτιστη απόδοση της μπαταρίας του smartphone του.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail, προτείνουν αρχικά να μην αφήνει κάποιος τη μπαταρία του κινητού να αδειάζει εντελώς. Σε μπαταρίες ιόντων λιθίου, όπως αυτές που χρησιμοποιούνται στα πιο σύγχρονα smartphones, αυτό μπορεί να μειώσει ουσιαστικά την ικανότητά τους και την απόδοσή τους.
Οι επιστήμονες, επίσης, συμβουλεύουν τους χρήστες να μην αφήνουν τη συσκευή τους απενεργοποιημένη για μεγάλες χρονικές περιόδους, εκτός αν είναι 50% φορτισμένες.
Ένας άλλος παράγοντας που επηρεάζει τη ζωή της μπαταρίας είναι η θερμοκρασία περιβάλλοντος γι’ αυτό τονίζουν ότι πρέπει να είναι σε δροσερό μέρος και όχι σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Όταν η συσκευή είναι εκτεθειμένη σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να προκληθεί σοβαρό πρόβλημα στη μπαταρία, ενώ σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί ακόμη και να εκραγεί η συσκευή σύμφωνα με τους ειδικούς.
Μεταξύ άλλων, οι επιστήμονες συμβουλεύουν τους χρήστες που έχουν συσκευές τις οποίες δεν χρησιμοποιούν να μην τις αφήνουν πάνω από ένα εξάμηνο απενεργοποιημένες και να τις βάζουν ανά διαστήματα να λειτουργούν, πράγμα που ωφελεί τη μπαταρία. Η απενεργοποίηση περιττών ειδοποιήσεων και εφαρμογών βοηθά επίσης στο να διατηρηθεί περισσότερο καιρό η μπαταρία της συσκευής «ζωντανή».
Εάν πάλι είστε έξω και θέλετε να κρατήσετε μπαταρία για περισσότερη ώρα μπορείτε να μειώσετε τη φωτεινότητα της οθόνης που καταναλώνει ενέργεια.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!