Η τεράστια τρύπα του όζοντος, έκτασης 20 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιόμετρων, δηλαδή σχεδόν τρεις φορές η έκταση της Γροιλανδία, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά πάνω από τον Βόρειο Πόλο τον Φεβρουάριο, έχει κλείσει.
Ενώ τρύπες στο στρώμα του όζοντος δημιουργούνται κάθε χρόνο στην Ανταρκτική, όπου οι θερμοκρασίες είναι πολύ πιο χαμηλές, στην Αρκτική ευμεγέθεις τρύπες όζοντος έχουν να καταγραφούν από το 2011, προκαλώντας την ανησυχία των επιστημόνων, που δεν μπορούν με σιγουριά να εξηγήσουν πού οφείλεται.
Πάντως όπως ανακοίνωσαν επιστήμονες – ερευνητές από την Υπηρεσία Παρακολούθησης Ατμόσφαιρας Copernicus (CAMS) της Ευρωπαϊκής Ένωσης που παρακολουθούσαν την τρύπα του όζοντος πάνω από την Αρκτική το τελευταίο διάστημα, «η τεράστια τρύπα του όζοντος στο Βόρειο Ημισφαίριο του 2020 έκλεισε». Επίσης, διευκρίνισαν ότι αυτό δεν σχετίζεται με τον περιορισμό της ανθρώπινης δραστηριότητας λόγω κορωνοϊού, αλλά ήταν αποτέλεσμα μιας ασυνήθιστα ισχυρής και μακράς διάρκειας πολικής δίνης και δεν σχετίζεται με αλλαγές στην ποιότητα του αέρα.