Ένα νέο επιτραπέζιο παιχνίδι «Ο ελληνικός πόλεμος – “The Greek war”» ετοίμασε ο Λαρισαίος χειρουργός ουρολόγος Μάριος Ξηρομερίτης. Πρόκειται για ένα παιχνίδι στρατηγικής βασισμένο σε στοιχεία της μυθολογίας και της ελληνικής ιστορίας.
«Eίναι ένα παιχνίδι επίκαιρο, διαχρονικό, εκπαιδευτικό και νομίζω ότι θα το αγκαλιάσουν όλοι οι φίλοι του επιτραπέζιου ανεξαρτήτως ηλικίας και ιδιαίτερα οι οικογένειες» δήλωσε στη larissanet ο κ. Ξηρομερίτης, ενώ επισημαίνει πως και «σε περιόδους κρίσης μπορούμε να παράγουμε, μπορούμε να δημιουργούμε νέα προϊόντα».
Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα πούλια του παιχνιδιού φιλοτέχνησε ο συντοπίτης αργυροχρυσοχόος Γιώργος Σακαλίδης.
Ο εμπνευστής του παιχνιδιού, Μάριος Ξηρομερίτης συνέλαβε την ιδέα μαζί με τα παιδιά του στο παιχνίδι και πλέον σκέφτεται την εξέλιξη του παιχνιδιού σε ψηφιακή έκδοση, ενώ βρίσκεται σε αναζήτηση εταιρίας για μαζική παραγωγή ως επιτραπέζιο παιχνίδι.
Οι κανόνες του παιχνιδιού «The Greek War»
Οι δύο ομάδες είναι οι Σπαρτιάτες και οι Μακεδόνες.
Στόχος των αντιπάλων είναι να «πολιορκήσουν» τον ηγεμόνα των εχθρών και να τον «εξοντώσουν».
Η «πολιορκία» είναι η προειδοποίηση ότι ο Ηγεμόνας απειλείται.
O Ηγεμόνας απαγορεύεται να κάνει κίνηση στην οποία κινδυνεύει να εκτελεστεί-«φαγωθεί» από τους αντιπάλους. Ο Ηγεμόνας είναι αυτός που καθορίζει τον στρατό του και την έκβαση του πολέμου.
Σε περίπτωση που κανένας στρατός δεν μπορεί να εκτελέσει τον Ηγεμόνα της αντίπαλης ομάδας νικητής είναι αυτός που:
-Έχει τους περισσότερους βαθμολογικά, ισχυρότερους παραμένοντες στο πεδίο της μάχης.
-Αν έχουν ίδιες δυνάμεις τότε νικητής είναι αυτός που έχει περισσότερες δυνάμεις διασκορπισμένες στα τεταρτημόρια του πεδίου της μάχης και καταλαμβάνει σε στρατιωτική ισχύ περισσότερα από τα 2/4 των πεδίων της μάχης(χωριζόμενο σε τεταρτημόρια +). Στην περίπτωση αυτή της ισοδυναμίας –ισοπαλίας οι δύο αντίπαλοι από κοινού συμφωνούν και μετρούν τις τελευταίες 20 κινήσεις ώστε να καταλάβουν τα περισσότερα τεταρτημόρια.
ΔΥΝΑΜΗ ΙΣΧΥΟΣ
– Ηγεμόνας 5 βαθμούς
– Βασίλισσα 4 βαθμούς
– Πρίγκιπες 3 βαθμούς
– Χίμαιρα 2 βαθμούς
– Άτλαντας 2 βαθμούς
– Σπαρτιάτες – Μακεδόνες 1 βαθμό
ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΦΑΛΑΓΓΑΣ
Στην ιστορία της αρχαίας Ελλάδας η κάθε μάχη ήταν μοναδική και με διαφορετική στρατηγική, οπότε σε συμφωνία μεταξύ των αντιπάλων οι Πρίγκιπες και οι Άτλαντες μπορούν να κινούνται ελεύθεροι από αριθμό βημάτων τονίζει ο κ. Ξηρομερίτης.
ΠΗΓΗ: LARISSANET
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!