Σε μία φάρμα της Καρδίτσας τα κατσίκια ακούν κλασική μουσική και αυτό τα βοηθά να αναπτυχθούν καλύτερα, όπως λέει η οικογένεια Κωστόπουλου που διατηρεί τη συγκεκριμένη αιγοτροφική μονάδα.
Η αιγοτροφία πάντως ανεξαρτήτως αν αφορά φιλόμουσα ή όχι κατσίκια αποτελεί έναν δυναμικά εξελισσόμενο κλάδο στην ελληνική κτηνοτροφία, ενώ όλο και περισσότεροι Έλληνες καταναλωτές εμπιστεύονται όχι μόνο το κατσικίσιο κρέας και τα παράγωγα του γάλακτος αλλά και το κατσικίσιο γάλα ως πόσιμο.
Μάλιστα, όπως υποστήριξε μιλώντας στο Ο3 ο κτηνίατρος και υπ. διδάκτωρ του ΑΠΘ Κ. Καλαϊτσίδης οι εξαιρετικές εμπορικές επιδόσεις του κατσικίτσιου γάλακτος σχετίζονται με τη μικρότερη περιεκτικότητά του σε λακτόζη, γι’ αυτό το προτιμούν όσοι παρουσιάζουν δυσανεξία στη λακτόζη και δυσπεψία.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!