ΥΛΙΚΑ
Μπισκότο
250 γρ. ινδική καρύδα, τριμμένη
200 γρ. άχνη ζάχαρη
120 γρ. ασπράδι αυγού (περίπου 4 ασπράδια)
100 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
20 γρ. κορν φλάουρ
100 γρ. κουβερτούρα με περίπου 50%-55% κακάο, ψιλοκομμένη
Γέμιση
250 γρ. κουβερτούρα με περίπου 50%-55% κακάο, ψιλοκομμένη
250 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κομμάτια: περίπου 10, Προετοιμασία: 30΄, Ψήσιμο: 15΄
Μπισκότο
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα. Απλώνουμε το μείγμα σε μία λαδόκολλα έτσι ώστε να έχει πάχος περίπου 1 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για 15 λεπτά. Όταν βγει από το φούρνο αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και το κόβουμε σε δύο κομμάτια.
Γέμιση
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν πάρει βράση την αδειάζουμε πάνω από την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να γίνει ένα λείο και ομοιογενές μείγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί έτσι ώστε να μπορούμε να το αλείψουμε πάνω από το μπισκότο.
Απλώνουμε το μείγμα στο ένα μπισκότο, το σκεπάζουμε με το άλλο μπισκότο και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει. Κόβουμε σε παραλληλόγραμμα κομμάτια.