ΥΛΙΚΑ
– 1 1/2 με 2 κιλά κρέας Μανάρι ή μισό χοιρινό & μισό Μανάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια.
– 4-5 κρεμμύδια μεγάλα κομμένα στο χέρι.
– 3/4 φλυτζάνας ρύζι
– 3/4 φλυτζάνας λάδι
– 1/2 κιλό τυρί φέτα
– 4 αυγά
– αλάτι & πιπέρι
– 12 φύλλα χωριάτικα
– λάδι για το άλειμμα των φύλλων
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σωτάρουμε τα κρεμμύδια. Στη συνέχεια ρίχνουμε και το κρέας και το σωτάρουμε κι αυτό μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε αλάτι -όχι πολύ γιατί θα ρίξουμε και το τυρί- φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το σκεπάζουμε με νερό και το αφήνουμε να βράσει περίπου για 3/4 της ώρας.
Στη συνέχεια ρίχνουμε και το ρύζι και αφήνουμε 10 λεπτά να βράσει και αυτό.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό.
Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα καθώς και το τυρί τριμμένο.
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Λαδώνουμε ένα ταψί μεγάλο και στρώνουμε 4 φύλλα κάτω λαδώνοντας ενδιάμεσα. Στη συνέχεια στρώνουμε φύλλο και γέμιση, πάντοτε λαδώνοντας ενδιάμεσα, και τελειώνουμε με δύο φύλλα από πάνω.
Λαδώνουμε και ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα στους 200 βαθμούς κελσίου.
Μην ξεχάσετε να βάλετε και το φλουρί.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!