ΥΛΙΚΑ
- 500 ml γάλα
- 300 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
- 1-2 κουραλιές κακάο σε σκόνη
- 130 γρ. ζάχαρη
- 20 γρ. κορν φλάουρ
- σαντιγί για το γαρνίρισμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε το γάλα να ζεσταθεί και ρίχνετε το κακάο, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί.
Αναμειγνύετε σε μπολ τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ, προσθέτετε 4 κουταλιές της σούπας νερό και τα ανακατεύετε.
Αδειάζετε το μείγμα ζάχαρης-κορν φλάουρ μέσα στο γάλα με το κακάο και ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει. Στη συνέχεια, ρίχνετε μέσα και τα κομματάκια κουβερτούρας και συνεχίζετε το ανακάτεμα έως ότου το μείγμα ομοιογενοποιηθεί.
Κατεβάζετε την κρέμα απ’ τη φωτιά και ανακατεύετε κάθε τόσο μέχρι να κρυώσει κάπως (αν θέλετε, επιταχύνετε τη διαδικασία βάζοντάς την μέσα σε μεγαλύτερο σκεύος με παγάκια), στη συνέχεια τη μοιράζετε σε ατομικά μπολ και γαρνίρετε με σαντιγί.