ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- ½ φλ. φρυγανιά
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 καρότο ψιλοτριμμένο
- 1 αβγό
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 σκ. σκόρδο σπασμένη
- 1 σπιτικό ζωμό κότας
- 3 φλ. νερό
- 2 φλ. γάλα
- 4 φλ. κοφτό μακαρόνι
- 1 φλ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Βάζουμε σε μπολ τον κιμά, τη φρυγανιά, το κρεμμύδι, το καρότο, το αβγό, το αλάτι και το πιπέρι. Τα ζυμώνουμε και πλάθουμε κεφτέδες σε μέγεθος μπουκιάς.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες για 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα ντοματίνια κομμένα. Αφήνουμε για 1 λεπτό να ψηθούν. Προσθέτουμε τον σπιτικό ζωμό, το ζεστό νερό και το γάλα και αφήνουμε να πάρει βράση. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για 8-10 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, όσο ακόμα υπάρχει αρκετός ζωμός στα ζυμαρικά. Πασπαλίζουμε με το τυρί και το μαϊντανό, ανακατεύουμε να λιώσει το τυρί και σερβίρουμε σε πιάτα με μπόλικη πυκνή σάλτσα.