ΥΛΙΚΑ
- 2 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου
- 1/2 φλιτζ. καρύδι τριμμένο
- 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 κουτ. της σούπας κανέλα
- 1/4 κουτ. της σούπας μοσχοκάρυδο
- 1/2 φλιτζ. μέλι
- 4 αβγά
- ξύσμα από μισό πορτοκάλι
Για το σιρόπι:
- 1/2 φλιτζάνι μέλι
- 1/2 φλιτζ. βραστό νερό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αβγά και ρίχνουμε το μέλι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στέρεα υλικά και τα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε σιγά σιγά τα στέρεα υλικά μέσα στο μείγμα με τα αβγά και το μέλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βάζουμε το μείγμα μας μέσα σε ένα μικρό ταψάκι (περίπου 25 εκ.) και ψήνουμε 20 λεπτά, μέχρι να βγαίνει μία οδοντογλυφίδα στεγνή από την καρυδόπιτα.
Το αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, φτιάχνουμε το σιρόπι ανακατεύοντας με ένα κουτάλι το βραστό νερό με το μέλι και το χύνουμε ομοιόμορφα πάνω από την καρυδόπιτα. Σερβίρουμε με λίγο τριμμένο καρύδι από πάνω.
ΠΟΣΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ???