ΥΛΙΚΑ
Για τα στικς κολοκυθιού
- 3 κολοκύθια
- 1 & 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τις ροδέλες κρεμμυδιού
- 2 κρεμμύδια μεγάλα, λευκά
- 150γρ. αλεύρι
- 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 200ml μπίρα
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη σάλτσα φέτας
- 250γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 150γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη σάλτσα μουστάρδας
- 1 μικρό κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού βούτυρο
- 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
- 1 κουτ. γλυκού μέλι
- 2 φλιτζάνια μουστάρδα απαλή
- 2 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα κολοκυθάκια: Πλένετε και κόβετε τα κολοκυθάκια στην αρχή κατά μήκος σε τρεις φέτες και ακολούθως την κάθε φέτα σε λεπτά μπαστουνάκια. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Γεμίζετε ένα δεύτερο μπολ με νερό.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζετε αρκετό ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνετε μια δόση κολοκυθάκια στο αλεύρι (όσα χωράνε στο τηγάνι) και ανακατεύετε να παναριστούν καλά. Τα τινάζετε για να φύγει το πολύ αλεύρι και τα ρίχνετε στο μπολ με το νερό. Βγάζετε τα κολοκυθάκια με μια τρυπητή κουτάλα και τα ξαναρίχνετε στο αλεύρι. Τα ρίχνετε στο τηγάνι και τα τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν. Τα μεταφέρετε σε μια πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα στικς.
Για τη σάλτσα φέτας: Βάζετε στον κάδο του μπλέντερ όλα τα υλικά και τα πολτοποιείτε για 2-3 λεπτά μέχρι να αναμιχθούν καλά. Μεταφέρετε σε μπολ. Σερβίρετε τα κολοκυθάκια ζεστά σε πιατέλα μαζί με τη σάλτσα φέτας που ετοιμάσατε.
Για τις ροδέλες κρεμμυδιού: Καθαρίζετε τα κρεμμύδια από τη φλούδα τους και τα κόβετε σε ροδέλες πάχους 1εκ. Χωρίζετε τα δαχτυλίδια των κρεμμυδιών. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτετε την μπίρα και ανακατεύετε καλά με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ωραίο χυλός. Ρίχνετε στο χυλό λίγα λίγα τα κρεμμύδια και τα ανακατεύετε απαλά.
Ρίχνετε αρκετό ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί καλά. Με ένα πιρούνι παίρνετε μία μία τις ροδέλες των κρεμμυδιών και τις μεταφέρετε στο τηγάνι. Τηγανίζετε για 2 λεπτά και τα γυρίζετε. Συνεχίζετε το τηγάνισμα για 1 λεπτό ακόμα. Τα βγάζετε με προσοχή και τα αφήνετε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από το περιττό ελαιόλαδο. Συνεχίζετε με τις υπόλοιπες ροδέλες μέχρι να τελειώσουν.
Για τη σάλτσα μουστάρδας: Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το βούτυρο να ζεσταθεί, όχι να κάψει. Ρίχνετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρετε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετε το μέλι, τη μουστάρδα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύετε και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει για 1 λεπτό. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. Προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε καλά. Μεταφέρετε τη σάλτσα σε ένα μπολ και τη σερβίρετε μαζί με τις ζεστές ροδέλες κρεμμυδιού.