ΥΛΙΚΑ
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ. κακάο
- 2 κοφτά κουτ. γλυκού μπέκιν πάουντερ
- 180 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
- 50 γρ. βούτυρο αγελάδος, ψιλοκομμένο
- 2 αυγά μεσαίου μεγέθους, χτυπημένα
- 2 κουτ. γλυκού μπράντι ή κονιάκ
- ζάχαρη άχνη, για επικάλυψη
Μερίδες για περίπου 450 γρ.
Προετοιμασία 20΄ Αναμονή 30΄ Ψήσιμο 10΄
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και τα κομματάκια βουτύρου. Χτυπάμε με το φτερό, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που μοιάζει με ψίχουλα.
Ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και το ποτό, συνεχίζοντας το χτύπημα για λίγο ακόμη, έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σταματάμε το μίξερ και βάζουμε τον κάδο στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα, ώστε να σφίξει η ζύμη. Ρίχνουμε μπόλικη άχνη σε ένα μπολ, στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί ή μια λαμαρίνα και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την πλάθουμε σε μπαλάκια μεγέθους καρυδιού. Βουτάμε τα μπαλάκια στη άχνη ώστε να καλυφθούν ολόγυρα. Τα κοσκινίζουμε ή τα τινάζουμε ελαφρά, προκειμένου να φύγει η περιττή άχνη, και τα τοποθετούμε στο ταψί ή στη λαμαρίνα.
Ψήνουμε τα μπισκότα στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10 λεπτά.