ΥΛΙΚΑ
– 100 γρ. ταραμά
– 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, μόνο το λευκό μέρος
– 250-300 γρ. ψωμί μπαγιάτικο χωρίς κόρα
– Χυμό από 1-2 λεμόνια
– 1 φλιτζάνι λάδι
– Κάπαρη και ελιές για τη γαρνιτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουσκεύουμε το ψωμί σε νερό, για να μαλακώσει καλά, και το στραγγίζουμε πιέζοντας με τα χέρια. Βάζουμε τον ταραμά στο μπλέντερ, με τον μισό χυμό λεμονιού, και τον δουλεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και σιγά-σιγά το μουσκεμένο ψωμί.
Ρίχνουμε διαδοχικά λεμόνι και λάδι, λίγο-λίγο κάθε φορά.
Χτυπάμε το μίγμα μέχρι να γίνει μία πηχτή κρέμα, κι αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμη.
Σερβίρουμε την ταραμοσαλάτα σε μπολ, γαρνίροντας με ελιές και κάπαρη.
Γίνεται περίπου ενάμιση φλιτζάνι. αν θέλετε περισσότερο διπλασιάστε τις δόσεις.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!