ΥΛΙΚΑ
- 4-5 μεγάλα κολοκύθια (ή 8 μικρά)
- 1 φλιτζ. ντοματίνια
- 500 γρ. μανιτάρια λευκά
- θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τα κολοκύθια. Για να κόψετε το κολοκύθι σε σχήμα μακαρονιού υπάρχει μηχάνημα, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα peeler για να το κόψω σε λεπτές λωρίδες.
Πλένουμε καλά τα μανιτάρια και τα ντοματίνια και τα κόβουμε. Σε ένα τηγάνι βάζουμε μία κουταλιά της σούπας λάδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια. Μόλις τα μανιτάρια πάρουν λίγο χρώμα προσθέτουμε τα ντοματίνια και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε τα μακαρόνια του κολοκυθιού μέσα στο τηγάνι και προσθέτουμε το θυμάρι. Το κολοκύθι, το οποίο μπορείτε να το φάτε και ωμό, θέλει ένα απλό πέρασμα από το τηγάνι, οπότε μόλις ανακατευτούν τα αρώματα και τα υλικά είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Φωτογραφίες: Γιάννης Μακρογιαννέλης