ΥΛΙΚΑ
- 1 ολόκληρο κοτόπουλο
- Μουστάρδα με λιγότερο αλάτι KALAMATA PAPADIMITRIOU
- Κρέμα βαλσαμικού ρόδι KALAMATA PAPADIMITRIOU
- Ελαιόλαδο
- Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
- Πιπέρι
- Γάντια νιτριλίου μίας χρήσης SANITAS.
Για τη γέμιση:
- Αποξηραμένα βερίκοκα – 10
- Ξερά κρεμμύδια – 2
- Πολτός σκόρδου με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ – 2 κουτ. γλυκού
- Καρότα – 2
- Σέλερι – 2 κλωναράκια
- Ψωμί – 4 φέτες
- Φιστίκια Αιγίνης ψίχα – 100 γρ.
- Τριμμένο καρδάμωμο – ½ κουτ. γλυκού
- Συνοδέψτε με Δούρειο Ερυθρό ΚΤΗΜΑ ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜΟΠΟΥΛΟΥ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάστε τη γέμιση:
Ψιλοκόψτε τα φιστίκια, κόψτε σε μικρότερα κομμάτια τα βερίκοκα και το ψωμί.
Ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια και σοτάρετε τα σε λίγο ελαιόλαδο με τον πολτό σκόρδου.
Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα σοταρισμένα κρεμμύδια με τα φιστίκια, τα βερίκοκα, το ψωμί, τα καρότα τριμμένα, το σέλερι ψιλοκομμένο και το καρδάμωμο τριμμένο.
Αλατοπιπερώστε και γεμίστε με το μείγμα αυτό την κοιλιά του κοτόπουλου.
Απλώστε με τα γάντια λίγη μουστάρδα ανάμεσα στην πέτσα και στο ψαχνό του κοτόπουλου.
Ραντίστε το με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώστε και απλώστε λίγη κρέμα βαλσαμικού επάνω στην πέτσα.
Βάλτε το κοτόπουλο στο ταψί και ψήστε το στους 180ο C για 1 ½ ώρα.
Ραντίστε το κοτόπουλο με κρέμα βαλσαμικού 2-3 φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος.