ΥΛΙΚΑ
(υλικά για 4 μερίδες)
4 πατάτες
3 καρότα
3 κολοκύθια
2 ντομάτες
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κύβος ζωμός βοδινού
Αλάτι, πιπέρι και λάδι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε κομμάτια για να βράσουν πιο γρήγορα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι -αφού το έχουμε ψιλοκόψει- και το σκόρδο και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν.
Αφού τσιγαριστούν ρίχνουμε τα λαχανικά και τα ανακατεύουμε μέχρι να λαδωθούν.
Στη συνέχεια σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε νερό μέχρι τη μέση της κατσαρόλας και ρίχνουμε τον κύβο, αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε τα λαχανικά να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια τα πολτοποιούμε μαζί με το ζουμί και αφήνουμε τη σούπα να βράσει για 2 λεπτά ώστε να ενοποιηθεί.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Είναι έτοιμη!
Για μεγαλύτερη απόλαυση ρίξτε στην σούπα κρουτόν όταν την σερβίρετε. Αν δεν έχετε, φτιάξτε μόνες σας ψήνοντας ψωμί του τοστ το οποίο θα κόψετε σε μικρά τετραγωνάκια.