ΥΛΙΚΑ
- 110 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 150 γρ. ζάχαρη μαύρη
- 90 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 αβγό
- 15 γρ. κακάο
- 1 πρέζα αλάτι
- 50 γρ. σταφίδες μαύρες
- 45 γρ. σοκολάτα γάλακτος
- 45 γρ. σοκολάτα λευκή.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Ψιλοκόβετε τις σοκολάτες. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και ανακατεύετε με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα.
Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτετε το αβγό και έπειτα ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και το αλάτι. Τέλος, ρίχνετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και τις σταφίδες.
Με ένα κουτάλι κόβετε τα κούκις μοιράζοντας τη ζύμη στο ταψί αφήνοντας αρκετό διάστημα μεταξύ τους και βάζετε το ταψί στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. Ψήνετε τα cookies στο φούρνο για περίπου 9 λεπτά (ανάλογα το φούρνο).
ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News! Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Instagram
Ακολούθησε μας στο Twitter
Ακολούθησε μας στο YouTube