ΥΛΙΚΑ
-1 χεράκι αρνίσιο
-6 φιλετάκια αντζούγιας
-6 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε μικρά κομμάτια
-2 δαφνόφυλλα
-2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
-1 φλιτζάνι κρασί λευκό
-1 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
-1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
-1 κουτ. γλυκού μέλι
-1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-αλάτι, πιπέρι.
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 2 ώρες και 45 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα
EΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Κάνουμε σχισμές στο κρέας και βάζουμε μέσα το σκόρδο. Χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός από το κρασί σε μπλέντερ και αλείφουμε το κρέας. Το βάζουμε σε ταψί και ρίχνουμε το κρασί και όση μαρινάτα περίσσεψε. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 2 ώρες και 15 λεπτά, αλείφοντάς το με το ζουμί του. Ετοιμάζουμε την ψησταριά. Φροντίζουμε να έχει μέτρια θερμοκρασία και ψήνουμε το κρέας αλείφοντάς το συχνά με το ζουμί του για μισή περίπου ώρα.