ΥΛΙΚΑ
- 1 σακουλάκι φασόλια χάντρες (450 γρ. κατεψυγμένα ή φρέσκα)
- 350-400 γρ. μανιτάρια φρέσκα
- 1 μεγάλο καρότο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- μαϊντανό (2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο)
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κουτ. γλυκού πελτέ
- αλάτι – πιπέρι
- 1 φύλλο δάφνης
- ελαιόλαδο (3-4 κουτ. σούπας).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες, το καρότο σε καρεδάκι & την πιπεριά Φλωρίνης.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι & το σκόρδο.
Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα να ζεσταθεί, σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να μαραθεί (όχι να καεί), ανακατεύοντας συνέχεια.
Προσθέτουμε τον πελτέ να καβουρντιστεί κι αυτός με το λάδι.
Προσθέτουμε την πιπεριά, το καρότο και το σκόρδο. Ανακατεύουμε να μαλακώσουν κι αυτά και ρίχνουμε τα μανιτάρια. Ρίχνουμε αλάτι & πιπέρι & το φύλλο δάφνης.
Ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα μανιτάρια.
Προσθέτουμε και τα φασόλια με τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά. Μόλις αρχίζει να πάρει βράση προσθέτουμε 1-2 δυο φλιτζάνια ζεστό νερό.
Επειδή βγάζουν και τα μανιτάρια νερό και τα φασόλια (που είναι κατεψυγμένα) ρίξτε λίγο νερό στην αρχή κι ανάλογα προσθέστε νερό, αν χρειαστεί.
Μαγειρεύουμε για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι να βράσουν τα φασόλια και να μην έχει πολλά υγρά.
Να μείνει με σαλτσούλα.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.
Μικρά μυστικά:
Αφήνουμε με λίγη σάλτσα, όχι πολύ (δεν τα κάνουμε σαν σούπα).