ΥΛΙΚΑ
- 1,5 kg χοιρινή πανσέτα σε φέτες
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 κρεμμύδι κόκκινο, ψιλοκομμένο
- 4 πράσινα μήλα (granny smith)
- 2 κ.σ. φασκόμηλο φρέσκο ή
- αποξηραμένο
- 1 κ.σ. ξύδι
- 4 κρεμμύδια κόκκινα, κομμένα στα 4
- αλάτι & πιπέρι.
6 μερίδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μεγάλο τηγάνι κι επάνω σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε 2 κουταλιές λάδι, τα σκόρδα σπασμένα με τη λάμα ενός μαχαιριού, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε μεγάλα ζάρια.
Ανακατεύουμε και σωτάρουμε για 7 έως 10 λεπτά να γυαλίσει το κρεμμύδι, να καραμελώσει και να μαλακώσει ελαφρώς το μήλο.
Πασπαλίζουμε με το φασκόμηλο, ραντίζουμε με το ξύδι, αλατοπιπερώνουμε κι αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε σκεύος φούρνου ρίχνουμε μια κουταλιά λάδι και τοποθετούμε τις πανσέτες στη σειρά, έτσι ώστε να ακουμπά η μια επάνω στην άλλη ελαφρώς.
Αλατοπιπερώνουμε. Από πάνω ρίχνουμε το μείγμα του τηγανιού.
Διπλώνουμε τις πανσέτες στα δυο να σκεπαστεί η γέμιση. Στα κενά προσθέτουμε τα κρεμμύδια, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με το φασκόμηλο και το αλατοπίπερο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200℃ για 30 λεπτά να ροδοκοκκινίσουν. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180℃ και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά. Στο ενδιάμεσο τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και προσθέτουμε χυμό μήλου ή λίγο νερό.