ΥΛΙΚΑ
- 500γρ. μακαρόνια χοντρά για παστίτσιο ή πέννες
- 200γρ. ζαμπόν βραστό, ψιλοκομμένο
- 200γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
- 200γρ. κασέρι τριμμένο
- 200γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- 1 μικρή πράσινη πιπεριά ψιλοκομένη
- 4 αβγά
- αλάτι – πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό, αλ τέντε τα σουρώνετε τα λαδώνετε και τα αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα τυριά. Βουτυρώνετε ένα πυρέξ και απλώνετε το 1/3 των μακαρονιών κυκλικά. Πασπαλίζετε με το 1/3 του μείγματος των τυριών και το 1/3 του ζαμπόν και λίγη ψιλοκομμένη πιπεριά. Επαναλαμβάνετε με τα υπόλοιπα 2/3 των μακαρονιών, των τυριών και του ζαμπόν (1 κάθε φορά), πάντα κυκλικά.
Χτυπάτε το γιαούρτι σε ένα μπολ μέχρι να αφρατέψει και προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά χτυπώντας τα καλά. Αλατοπιπερώνετε το μείγμα και περιχύνετε τα μακαρόνια.
Βάζετε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου και ψήνετε για 20-25 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν ελαφρά και σερβίρετε.