ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. πένες
- 400 γρ. φιλέτο σολομού
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 40 γρ. βότκα
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. κάππαρη
- 2 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος
- ξύσμα από 2 λάιμ
- χυμό από 1 λάιμ
- 30 γρ. τριμμένη παρμεζάνα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τις πένες να βράσουν σε αλατισμένο νερό που βράζει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον ένα λεπτό. Όταν είναι έτοιμες, σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει. Κόβουμε σε μερίδες-μικρά κυβάκια 1-2 εκ. τον σολομό. Ρίχνουμε στον σολομό το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και φροντίζουμε να μαριναριστούν όλα τα κομμάτια. Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα (περίπου 1-2 λεπτά) και αφαιρούμε από την φωτιά.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Βάζουμε το ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι και επιστρέφουμε το σολομό στο τηγάνι. Σβήνουμε με βότκα και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε ελαφρά. Ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και αφαιρούμε από την φωτιά.
Τέλος, προσθέτουμε την κάππαρη, τον άνηθο, το ξύσμα από τα λάιμ, τον χυμό από το λάιμ, την παρμεζάνα και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!