ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
-1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-3 κ.σ. κακάο
-1/2 κούπα ζάχαρη
-1 πρέζα αλάτι
-1 πρέζα κανέλα
-1 κ.σ ξύδι
-1 κ.γ κοφτό σόδα
-5 κ.σ σπορέλαιο
-1 κούπα νερό
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
-1 κούπα ζάχαρη
-1/2 κούπα κακάο
-1/2 κούπα νερό
-1 κ.σ μαργαρίνη
-2 κ.σ κονιάκ (προαιρετικά)
-1 κ.γ γλυκόζη ή χυμό λεμονιού
-1 βανίλια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύω με ένα πιρούνι όλα τα υλικά για το κέικ. Δεν χτυπάω με μίξερ.
Αδειάζω το μίγμα σε μικρό ταψάκι με το μίγμα να είναι 1,5 εκ. πάχος και ψήνω στους 180 για 30-35 λεπτά περίπου.
Μη το παραψήσετε!
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Βράζω όλα τα υλικά για το σιρόπι 3-4 λεπτά (προσοχή φουσκώνει πολύ στο βράσιμο)και προσθέτω στο τέλος και το κονιάκ.
Κόβω σε κομμάτια το ζεστό κέικ και περιχύνω με το ζεστό σιρόπι.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!