ΥΛΙΚΑ
- 5 μερίδες φιλέτο μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο
- 1200 gr. πατάτες
- 2 πορτοκάλια
- 1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
- 1 κομμάτι αστεροειδή γλυκάνισο
- 2 μοσχοκάρφια
- 3-4 σπόρους καρδάμωμο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκους πιπέρι
- Ίνες Κρόκου Κοζάνης
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας σταφίδες μαύρες
- 1 φύλλο δάφνης
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες.
Καθαρίζουμε τα σκόρδα, τα κόβουμε σε φέτες και θρυμματίζουμε τα μπαχαρικά εκτός από τον κρόκο Κοζάνης.
Στύβουμε το πορτοκάλι.
Σε μια πλατιά και βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, σωτάρουμε ελαφρά τα σκόρδα και τις πατάτες.
Ακουμπάμε τον μπακαλιάρο κομμένο σε μέτρια κομμάτια επάνω στις πατάτες.
Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, το μείγμα των μπαχαρικών και το σαφράν.
Προσθέτουμε την δάφνη. Περιχύνουμε με τον χυμό του πορτοκαλιού, στον οποίο έχουμε διαλύσει τον πελτέ και τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε περίπου 1 φλυτζάνι νερό, τις σταφίδες και σιγοβράζουμε για περίπου 40 λεπτά.
ΠΗΓΗ: funkycook.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News! Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Instagram
Ακολούθησε μας στο Twitter
Ακολούθησε μας στο YouTube