ΥΛΙΚΑ
- 450 gr. αλεύρι φαρίνα
- 300 gr. τυρί φέτα
- 3 μεγάλα πορτοκάλια
- 150 ml. ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- Αλάτι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 λεπτά – ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 40 λεπτά – ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 45 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C Κελσίου.
Σε ένα μεγάλο μπώλ βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο. Προσθέτουμε το αλάτι και το baking powder.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό από τα πορτοκάλια, την φέτα τριμμένη σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε καλά, να ομογενοποιηθούν τα υλικά!
Η ζύμη που θα πάρουμε θα είναι αρκετά σφιχτή!
Απλώνουμε την ζύμη σε ένα πολύ καλά λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί, μετρίου μεγέθους! Η ζύμη πρέπει να είναι σχετικά λεπτή.
Στρώνουμε καλά τη ζύμη ομοιόμορφα και αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε περίπου για 40 λεπτά στους 180°C Κελσίου και μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!