ΥΛΙΚΑ
- 1000 gr. αρνάκι γάλακτος μπούτι ή χεράκι
- 300 gr. κρεμμύδια ξερά σε ροδέλες
- 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 500 gr. ντομάτες ώριμες
- 150 gr. βούτυρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- Φρεσκοττριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
4-6 Μερίδες / ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 60 λεπτά / ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 ώρα 15 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε το κρέας και αφαιρούμε τα κόκαλα. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια (μπουκίτσες) και αλατοπιπερώνουμε το κρέας.
Βάζουμε το μισό βούτυρο σε μία κατσαρόλα και σωτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μαζί με το κρέας.
Σωτάρουμε μέχρι να ροδίσουν όλες οι πλευρές του κρέατος.
Σβήνουμε με το κρασί και χαμηλώνουμε την φωτιά, αφήνοντας 3-4 λεπτά να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε το κρέας να βράσει, σε χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε τα κρεμμύδια που έχουμε κόψει σε ροδέλες με το υπόλοιπο βούτυρο, μέχρι να μαλακώσουν και τα προσθέτουμε στο κρέας. Προσθέτουμε τις ντομάτες, την ζάχαρη και αλατωπιπερώνουμε όσο χρειάζεται.
Συμπληρώνουμε με λίγο νερό και αφήνουμε το φαγάκι μας να σιγοβράζει μέχρι να δέσει η σάλτσα.