ΥΛΙΚΑ
- 1 πακέτο σπαγκέτι
- 8 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- 4 φιλέτα αντζούγιας, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
- 150 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
- 8 αυγά, χτυπημένα
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο
- 1 φλ. κάππαρη και ελιές, ψιλοκομμένες
- παρμεζάνα, τριμμένη
Για 4 άτομα / προετοιμασία: 10ʹ / μαγείρεμα: 30ʹ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό λάδι και τσιγαρίζουμε το σκόρδο και την αντζούγια.
Προσθέτουμε τη φρυγανιά και την απλώνουμε πιέζοντας με ένα πιρούνι ώσπου να κοκκινίσει ελαφρώς.
Ρίχνουμε τα αυγά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε γρήγορα, πιέζοντας συνέχεια, ώσπου να γίνει το μείγμα ένα ομοιόμορφο τρίμμα. Τέλος, βάζουμε τον μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού.
Βράζουμε τα σπαγκέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, ώστε να γίνουν al dente, και τα στραγγίζουμε.
Ρίχνουμε τα καυτά σπαγκέτι στη σάλτσα, ανακατεύουμε, γαρνίρουμε με την κάππαρη και τις ελιές και σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.
Tip: Κεφαλοτύρι ή ακόμη και ένα καπνιστό τυρί, όπως το μετσοβόνε, είναι εξίσου κατάλληλα αντί για παρμεζάνα.