ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό πατάτες
- 2 λεμόνια
- 1 ½ λίτρο νερό
- 1-2 κ.σ. θυμάρι φρέσκο ή ρίγανη
- 2 σκ. σκόρδο
- 75 γρ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό (30 γρ.)
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Βάζουμε στον φούρνο το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε για να κάψει.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε 4 κομμάτια αλλιώς εάν ειναι μικρές σε 2-3 κομμάτια. Χαράζουμε με το μαχαίρι κάθε κομμάτι πατάτας σε 2-3 σημεία.
Μεταφέρουμε τις πατάτες σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε τον χυμό από 2 λεμόνια, ολόκληρα τα λεμόνια, αλάτι και 1 ½ λίτρο νερό. Βάζουμε σε δυνατή φωτιά και μόλις αρχίσει να βράζει το νερό περιμένουμε 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Μόλις είναι έτοιμες στραγγίζουμε κατευθείαν τις πατάτες σε ενα σουρωτήρι για να αφυδατωθούν. Αφαιρούμε τα λεμόνια και περιμένουμε 5 λεπτά μέχρι να φύγει όλη η υγρασία από τις πατάτες.
Σε ένα μπόλ βάζουμε τις πατάτες, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, τις σκελίδες σκόρδου ολόκληρες, την πάπρικα, το σιμιγδάλι, αλάτι και πιπέρι. Κουνάμε το μπολ για να ανακατευτούν όλα τα υλικά.
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και ρίχνουμε γρήγορα μέσα τις πατάτες. Τις απλώνουμε και βάζουμε κατευθείαν το ταψί στον φούρνο.
Ψήνουμε για 30-40 λεπτά. Γυρίζουμε τις πατάτες κάθε 10 λεπτά ώστε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
Αφαιρούμε απο τον φούρνο και σερβίρουμε.