ΥΛΙΚΑ
- 1,5 κιλό κατσίκι, μπούτι ή σπάλα
- 1/2 lt λευκό κρασί
- 1/2 ποτήρι κρασί Βινσάντο Σαντορίνης
- 2 ντομάτες ώριμες χωρίς φλούδα
- 250 γρ. ντοματάκια κονκασέ
- 500 γρ. μακαρόνια Νο 2
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλιά σούπας ντομάτα πελτέ
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
- Αλάτι-πιπέρι
- Πάπρικα
- Μανουρομυζήθρα για το σερβίρισμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το κρέας σε κατσαρόλα με νερό, βράζουμε και ξαφρίζουμε. Η διαδικασία βρασίματος-ξαφρίσματος διαρκεί περίπου 15 λεπτά.
Στη συνέχεια βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα και το τοποθετούμε σε ένα μπολ, όπου το περιχύνουμε με το λευκό κρασί για 5 λεπτά, για να πάρει αρώματα.
Χύνουμε το νερό της κατσαρόλας και την πλένουμε.
Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, ρίχνουμε ελαιόλαδο μέχρι να καλύψουμε τον πάτο και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Μόλις μαραθούν, ρίχνουμε το κατσίκι -χωρίς το κρασί- και σωτάρουμε μέχρι να ροδίσει.
Ρίχνουμε το λευκό κρασί και αφήνουμε για 1 λεπτό να το τραβήξει. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τις πιπεριές που έχουμε ψιλοκόψει. Προσθέτουμε τις φρέσκιες ντομάτες, τα ντοματάκια, τον πελτέ και την πάπρικα. Προσθέτουμε το Βινσάντο Σαντορίνης.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου μια ώρα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και βγάζουμε το κατσίκι σε πιατέλα. Κρατάμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα και ρίχνουμε επιπλέον νερό. Υπολογίζουμε 3πλη ποσότητα υγρού σε σχέση με την ποσότητα μακαρονιών.
Βράζουμε τα μακαρόνια για 20 λεπτά, να πάρουν κοκκινωπό χρώμα και να δέσουν με τη σάλτσα.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια και το κατσίκι στο πιάτο με μανουρομυζήθρα.