ΥΛΙΚΑ
-1 γλυκοπατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κυβάκια (όχι μεγάλου πάχους)
-1 πιπεριά κόκκινη
-6 αβγά
-1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
-Μισό φλιτζάνι ντοματίνια
-2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
-Λίγο βασιλικό
-αλατοπίπερο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε ένα μεγάλο (σχετικά βαθύ) τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ταυτόχρονα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται ρίχνουμε μέσα τις γλυκοπατάτες και τις αφήνουμε να μαλακώσουν ανακατεύοντας συνέχεια.
Στη συνέχεια βάζουμε τα κρεμμύδια και την πιπεριά.
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αβγά.
Μόλις μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες ρίχνουμε στο τηγάνι τα χτυπημένα αβγά χωρίς να ανακατέψουμε. Ρίχνουμε από πάνω τα ντοματίνια και τον βασιλικό και βάζουμε το τηγάνι στον φούρνο για 10 περίπου λεπτά.
Σερβίρουμε.
*Η φριτάτα είναι μία ομελέτα φούρνο που μπορεί να γίνει με πολλά υλικά. Η γλυκοπατάτα της δίνει μία γλυκιά γεύση που δένει τέλεια με το αβγό. Προτείνεται ως κυρίως πιάτο και ως πρωινό.