ΥΛΙΚΑ
-8 φέτες τσουρέκι
-κακάο για πασπάλισμα
-Κρέμα σοκολάτα
-450 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη (σαν γιαούρτι)
-225 γρ. κουβερτούρα με 50-55% κακάο, ψιλοκομμένη
Σιρόπι
-100 γρ. ζάχαρη
-100 γρ. νερό
-30 γρ. ποτό της αρεσκείας μας.
Μερίδες: 8, Προετοιμασία: 20΄, Αναμονή: 2-3 ώρες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κρέμα σοκολάτα:
Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί. Την αποσύρουμε, ανακατεύουμε ώστε να πέσει ελαφρώς η θερμοκρασία της και την ανακατεύουμε με την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Σιρόπι:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και βράζουμε για 2 λεπτά (από όταν ξεκινήσει ο βρασμός). Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και προσθέτουμε το ποτό.
Συναρμολόγηση:
Ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. και ύψος περίπου 5 εκ. πάνω σε μια πιατέλα. Στρώνουμε στη βάση του περίπου τις μισές φέτες από το τσουρέκι κόβοντάς τες αν χρειαστεί ώστε να καλύπτεται όλος ο πάτος χωρίς να μένουν κενά. Τις ραντίζουμε με το σιρόπι. Από πάνω ρίχνουμε την μισή από την κρέμα σοκολάτα και ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Στη συνέχεια στρώνουμε τις υπόλοιπες φέτες από το τσουρέκι και τις ραντίζουμε πάλι με το σιρόπι. Τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Για να ξεφορμάρουμε, ζεσταίνουμε το τσέρκι με φλόγιστρο ή πιστολάκι μαλλιών και το αφαιρούμε. Πασπαλίζουμε την τούρτα με λίγο κακάο και σερβίρουμε.