ΥΛΙΚΑ
-1/2 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ
-λίγα φουντούκια (μία χούφτα) ή αμύγδαλα
-1 κουτάκι ζαχαρούχο (τετρακόσια γραμμάρια,το κανονικό μέγεθος)
-3 κουταλιές της σούπας κακάο
-1 γεμάτη κουταλιά της σούπας βούτυρο
-1 κουταλιά της σούπας Λικέρ γκράντ μαρνιέ (ή όποιο άλλο προτιμάτε)
-Τρούφα ή ινδική καρύδα για την επικάλυψη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα. Βάζουμε στην φωτιά ένα κατσαρολάκι με το ζαχαρούχο και το βούτυρο.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το κακάο και το λικέρ, και παράλληλα ανακατεύουμε συνεχόμενα για δέκα λεπτά μέχρι να πήξει το μείγμα.
Το αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για ένα πεντάλεπτο ή περισσότερο, αν χρειαστεί.
Όταν σταθεροποιηθεί, προσθέτουμε τα μπισκότα και τα φουντούκια ή τα αμύγδαλα. Πλάθουμε μπαλάκια και τα ρολάρουμε στην τρούφα ή στην ινδική καρύδα.
Τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρουμε.