ΥΛΙΚΑ
-150γρ. μαρμελάδα Βύσσινο, για την επικάλυψη
-300γρ. μπισκότα δημητριακών
-100γρ. βούτυρο
-450γρ. σαντιγί
-600γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
-50γρ. ζάχαρη άχνη
-1 πρέζα αλάτι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ θρυμματίζετε τα μπισκότα. Λιώνετε σε σιγανή φωτιά το βούτυρο και το ρίχνετε πάνω από τα θρυμματισμένα μπισκότα. Προσθέτετε το αλάτι και ανακατεύετε καλά.
Σε στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο (διάμ. 23εκ.) στρώνετε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ρίχνετε το μίγμα του μπισκότου στη φόρμα και πιέζετε να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη βάση. Το βάζετε στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
Σε δεύτερο μπολ ρίχνετε το τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη και ανακατεύετε με σύρμα ζαχαροπλαστικής. Προσθέτετε τη σαντιγί και ανακατεύετε να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Αδειάζετε το μίγμα του τυριού στην φόρμα και το στρώνετε με ένα κουτάλι. Βάζετε το cheesecake στο ψυγείο για 4 ώρες, να σταθεροποιηθεί. Πριν σερβίρετε, καλύπτετε το cheesecake με μαρμελάδα Spin Span Extra Βύσσινο.
Tips
Για περισσότερο άρωμα και γεύση, μπορείτε να προσθέσετε στο μίγμα του τυριού ξύσμα από 1 λεμόνι.
Για να ξεφορμάρετε πιο εύκολα το cheesecake, αλείφετε ελαφρά με βούτυρο τα τοιχώματα της φόρμας και καλύπτετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.