ΥΛΙΚΑ
-500 γρ. κιμά κοτόπουλο
-1 φλιτζ. καρότο τριμμένο
-1/2 κρεμμύδι τριμμένο
-1 αβγό
-1 κουτ. γλυκού πάπρικα
-1/4 φλιτζ. αλεύρι καρύδας
-1/2 κουτ. σούπας άμυλο ταπιόκας
-Αλατοπίπερο
-Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά του κιμά ΕΚΤΟΣ από το αλεύρι καρύδας, την ταπιόκα και την πάπρικα.
Ιδανικά, αφήνουμε τον κιμά να «σταθεί» για 1-2 ώρες στο ψυγείο, αν δεν έχουμε χρόνο, όμως, δεν πειράζει!
Σε ένα μεγάλο πιάτο ανακατεύουμε το αλεύρι καρύδας, την ταπιόκα και την πάπρικα. Με αυτό το μείγμα θα πανάρουμε τις μπουκίτσες κοτόπουλου.
Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μαζί με λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να «κάψει».
Ζυμώνουμε τον κιμά σε μικρά μπαλάκια και τα πανάρουμε στο μείγμα που έχουμε ετοιμάσει, πιέζοντάς τα ελαφρά ώστε να μοιάζουν με chicken nuggets.
Τα βάζουμε στο τηγάνι. Μόλις πάρουν χρώμα από τη μία πλευρά, τα γυρίζουμε και από την άλλη. Επαναλαμβάνουμε ώστε να ψηθούν μέχρι μέσα. Το καλό με τον κιμά κοτόπουλο είναι ότι ψήνεται γρήγορα.
Θα έχουμε περίπου 18 chicken nuggets.