ΥΛΙΚΑ
-2 μπριζόλες μοσχαρίσιες (rib eye ή καρδιά κιλότου, 350 γρ. η καθεμία)
-1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 κουτ. σούπας βούτυρο
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
-1/2 φλιτζάνι ζωμό κρέατος
-1/3 φλιτζανιού κρασί κόκκινο
-3 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι
-1 κουτ. γλυκού ζάχαρη μαύρη
-1 κουτ. σούπας μουστάρδα
-αλάτι, πιπέρι
Υλικά για 2 άτομα / Προετοιμασία 10 λεπτά / Αναμονή 30 λεπτά / Μαγείρεμα 25 λεπτά
EΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά το κρέας και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για μισή ώρα. Ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο σε τηγάνι και σοτάρουμε το κρέας για περίπου 8 λεπτά από κάθε πλευρά (για μέτριο ψήσιμο). Τα γυρίζουμε μόνο μία φορά κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος. Αφαιρούμε το κρέας και ρίχνουμε στο τηγάνι το σκόρδο και το θυμάρι.
Σοτάρουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ξύνουμε με ξύλινη σπάτουλα τη βάση του σκεύους. Αφήνουμε τη σάλτσα να μειωθεί μέχρι να γίνει παχύρρευστη και τη βγάζουμε από τη φωτιά. Την περνάμε από πολύ λεπτό σουρωτήρι ώστε να μην έχει κατάλοιπα από το τηγάνι. Σερβίρουμε περιχύνοντας με τη σάλτσα.