ΥΛΙΚΑ
-Βρασμένες πολύχρωμες πένες – 300 γρ.
-Αυγά – 8
-Ψητή μορταδέλα με προσούτο Έβρου ΘΡΑΚΗΣ ΓΕΥΣΕΙΣ – 200 γρ.
-Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα – 2
-Αρακάς – 200 γρ.
-Λιαστές ντομάτες – 10
-Τριμμένη γραβιέρα – 150 γρ.
-Τριμμένη παρμεζάνα – 100 γρ.
-Βασιλικός – 5-6 φύλλα
-Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
-Αντικολλητικό χαρτί SANITAS.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπήστε σε ένα μπολ τα αυγά και προσθέστε τα κρεμμυδάκια, τον αρακά, τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, την μισή ποσότητα της γραβιέρας, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Ψιλοκόψτε την μορταδέλα και ρίξτε τη στο μείγμα με τα αυγά.
Προσθέστε τις πένες και ανακατέψτε.
Στρώστε το εσωτερικό μίας φόρμας με αντικολλητικό χαρτί και αδειάστε το μείγμα.
Πασπαλίστε στην επιφάνεια την υπόλοιπη ποσότητα γραβιέρας.
Ψήστε την φριτάτα στους 180 βαθμοί C για 30 λεπτά.
Γαρνίρετε τη φριτάτα με τα φύλλα βασιλικού και τριμμένη παρμεζάνα.