ΥΛΙΚΑ
-60 γρ. σοκολάτα πικρή 60% κομμένη σε μικρά κομμάτια
-250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
-120 ml γάλα ζαχαρούχο
-½ κουτ. γλυκού βανίλια εκχύλισμα
-125 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
-3 κουτ. σούπας Grand Marnier
Υλικά για 18 κομμάτια περίπου / Προετοιμασία 10 λεπτά / Μαγείρεμα 15 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θα χρειαστούμε ένα ταψί μήκους 21 έως 24 εκ. Απλώνουμε στο ταψί χαρτί ψησίματος φροντίζοντας να καλύπτει και τα τοιχώματα. Ζεσταίνουμε νερό σε κατσαρόλα φροντίζοντας να σιγοβράζει και όχι να κοχλάζει. Παίρνουμε ένα μπολ (με διάμετρο μικρότερη από αυτήν της κατσαρόλας στην οποία βράζουμε νερό), βάζουμε μέσα τις σοκολάτες και το γάλα, και το τοποθετούμε πάνω από το βραστό νερό (μπεν μαρί) ανακατεύοντας συνέχεια. Οταν λιώσει καλά η σοκολάτα και έχει αναμειχθεί με το γάλα, προσθέτουμε στο μπολ τα καρύδια, τη βανίλια και το Grand Marnier, και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να σφίξει. Κόβουμε το fudge σε μεγάλους κύβους και τους συντηρούμε ακάλυπτους στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
Σημ.: Τα φουντούκια θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια πολύ καλή εναλλακτική λύση στο καρύδι. Για την ακρίβεια, το φουντούκι εμφανίζεται πολύ συχνότερα σε συνταγές για fudge.
Συνταγή: Κώστας Τσίγκας, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης – Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος