ΥΛΙΚΑ
-1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
-1 αβγό
-1 φλιτζάνι ρύζι βρασμένο πολύ καλά, σαν κρέμα
-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ή 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένα
-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
-1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1/2 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
-200 γρ. φέτα τριμμένη
-ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το πανάρισμα:
-αλεύρι
-2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
-φρυγανιά τριμμένη
Μερίδες 6 / Χρόνος προετοιμασίας 15′ / Χρόνος μαγειρέματος 15′ / Έτοιμο σε 30′ / Χρόνος αναμονής 2 ώρες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνετε τον κιμά με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ρύζι, το μαϊντανό και τον άνηθο, το αβγό, αλάτι, πιπέρι και τη φέτα. Βάζετε το μίγμα στο ψυγείο και το αφήνετε 2 ώρες να σταθεί.
Πλάθετε το μίγμα σε μακρόστενες κροκέτες. Πρώτα τις αλευρώνετε, τις βουτάτε μετά στο αβγό και τέλος στη φρυγανιά.
Τηγανίζετε τις παναρισμένες κροκέτες σε μπόλικο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν ελαφρά -σε μέτρια προς δυνατή φωτιά- και τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σερβίρονται ζεστές αλλά και κρύες και ταιριάζουν με δροσερή ντοματοσαλάτα και πουρέ πατάτας.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης – Food styling: Αντωνία Κατή