ΥΛΙΚΑ
-1,5 κιλό γόπες καθαρισμένες
-200ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
-2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
-2 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή ή φρέσκια, ψιλοκομμένη
-χυμό από 2 λεμόνια
-ξύσμα από 1 λεμόνι
-1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-500 ml ζεστό νερό
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
Μερίδες 6 / Χρόνος προετοιμασίας 30′ / Χρόνος μαγειρέματος 10′ / Έτοιμο σε 40′ / Χρόνος αναμονής 1 ώρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πασπαλίζετε τις γόπες με αλάτι, πιπέρι και τις ψήνετε στο γκριλ για 10 λεπτά περίπου και από τις δύο πλευρές.
Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το μαϊντανό, το ζεστό νερό, ανακατεύετε καλά και κρατάτε το μίγμα στην άκρη.
Στρώνετε τα ψάρια σε ένα ταψί ή πιρέξ, περιχύνετε με τη σάλτσα και τα αφήνετε για 1 ώρα τουλάχιστον μέσα στη σάλτσα. Σερβίρετε συνήθως με βλίτα και πατάτες βραστές.
Φωτογραφίa – Food styling: Majerico