ΥΛΙΚΑ
– 2 κιλά τρυφερό χοιρινό από τη νεφραμιά
– αλάτι, πιπέρι και ρίγανη
– λίγο λάδι
– λίγο χυμό λεμονιού
– 2-3 πιπεριές πράσινες κομμένες στα τέσσερα
– 2-3 ντομάτες σκληρές κομμένες στα τέσσερα
– 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στη μέση και χωρισμένο σε φύλλα
– 1 κοντή σούβλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το κρέας, το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια μεγέθους 6-7 εκατοστών.
Κατόπιν ανακατεύουμε τα κομμάτια σε μπολ μαζί με το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού και το λάδι.
Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να σταθούν για αρκετές ώρες στο ψυγείο.
Στη συνέχεια τα περνάμε στη σούβλα με τα κομμάτια της πιπεριάς, τα κομμάτια της ντομάτας και τα φύλλα κρεμμυδιού ενδιάμεσά τους.
Ψήνουμε το κοντοσούβλι στα κάρβουνα για 1-2 ώρες αλείφοντάς το ανά διαστήματα με λάδι και χυμό λεμονιού.
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!