ΥΛΙΚΑ
-1 πακέτο (500 γρ.) ταλιατέλες
-2 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και ελαφρώς κοπανισμένες
-50 ml ελαιόλαδο
-2 φρέσκα κρεμμυδάκια, το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος, σε λεπτές ροδέλες ή 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά καρέ
-6 κολοκύθια, περασμένα από τη λεπτή πλευρά του τρίφτη
-100 ml λευκό κρασί
-160 γρ. κατίκι
-1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι ή ρίγανη, τριμμένα
-1/2 ματσάκι άνηθος, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια, χοντροκομμένος
-8 έως 10 μαύρες ελιές θρούμπες ή Καλαμών, ξεκουκουτσιασμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Πριν τα σουρώσουμε, κρατάμε 1 φλιτζ. τσαγιού από το νερό στο οποίο έβρασαν.
Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε ένα τηγάνι ή σε χαμηλή πλατιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τα κολοκύθια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Μαγειρεύουμε για 3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
Οταν εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τα ζυμαρικά, το κατίκι, το θυμάρι, τον άνηθο, τις ελιές, ανακατεύουμε, ρίχνουμε όσο νερό (απ’ αυτό που κρατήσαμε) χρειάζεται για να είναι ζουμερό το μείγμα, μαγειρεύουμε για ακόμη 1 λεπτό, αλατοπιπερώνουμε (αν χρειάζεται) και σερβίρουμε αμέσως.