ΥΛΙΚΑ
-4 µελιτζάνες µακρόστενες, σε ροδέλες των 4 εκ.
-1 φλιτζάνι ρύζι “ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ” ή “ΝΥΧΑΚΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ”
-400 ml “φυσικό χυμό τομάτας ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ”
-1 φλιτζάνι µαϊντανό ψιλοκοµµένο
-3 έως 4 κουτ. σούπας δυόσµο ψιλοκοµµένο
-4 σκελίδες σκόρδο λιωµένο
-μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
-1 φύλλο δάφνης (προαιρετικά)
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριµµένο
Μερίδες 4 / Χρόνος προετοιμασίας 15′ / Χρόνος μαγειρέματος 35′ / Έτοιμο σε 50′
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις µελιτζάνες. Προσθέτετε το σκόρδο και το δαφνόφυλλο. Ρίχνετε το χυμό τοµάτας και σιγοβράζετε το φαγητό για 10 περίπου λεπτά. Προσθέτετε δυόµισι ποτήρια νερό και, όταν πάρει βράση, ρίχνετε στην κατσαρόλα το ρύζι.
Αλατοπιπερώνετε, χαµηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το φαγητό για 20 ακόμα λεπτά, µέχρι δηλαδή να απορροφήσει το ρύζι τα υγρά της κατσαρόλας. 5-7 λεπτά πριν ψηθεί εντελώς το φαγητό, ανακατεύετε το µαϊντανό και το δυόσµο. Πασπαλίζετε αν θέλετε με λίγο επιπλέον μαϊντανό ή δυόσμο και σερβίρετε.
Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης – Food Styling: Aντωνία Κατή