ΥΛΙΚΑ
-1 κιλό πατάτες
-2 κρεμμύδια, σε ροδέλες
-2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
-20 ελιές μαύρες
-Μισό φλιτζάνι αγγουράκι τουρσί, ψιλοκομμένο
-2 κουτ. σούπας κάππαρη
-1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
-1 ποτηράκι του κρασιού κρασί λευκό
-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 κουτ. σούπας μηλόξιδο
-1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
-4 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
-αλάτι, πιπέρι.
Μερίδες 4-6 / Χρόνος προετοιμασίας 10′ / Χρόνος μαγειρέματος 35′ / Έτοιμο σε 45′
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζετε τις πατάτες 2 ώρες πριν τις σερβίρετε. Τις πλένετε καλά και τις βάζετε σε κρύο αλατισμένο νερό. Τις βράζετε μέχρι να μαλακώσουν ή τις μαγειρεύετε στον ατμό (δοκιμάζετε αν μαλάκωσαν αρκετά βυθίζοντας ένα πιρούνι ή μαχαίρι).
Όσο βράζουν οι πατάτες, ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ: Ανακατεύετε σε μπολ τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το μαϊντανό και τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο, ανακατεμένο με το μηλόξιδο και τη μουστάρδα.
Όταν γίνουν οι πατάτες, τις καθαρίζετε όσο είναι ακόμη ζεστές, τις αφήνετε ολόκληρες αν είναι πολύ μικρές ή τις κόβετε σε ροδέλες αν είναι μεγάλες. Τις βάζετε ζεστές σε μπολ και τις περιχύνετε με το κρασί και το μίγμα της βινεγκρέτ. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε την πατατοσαλάτα να απορροφήσει τα αρώματα.
Προσθέτετε τις ελιές, το αγγουράκι τουρσί, την κάππαρη και την σερβίρετε πάνω σε φύλλα ρόκας ή πολύ φρέσκο ωμό σπανάκι.
Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης – Food styling: Αντωνία Κατή