ΥΛΙΚΑ
-1 κιλό φρέσκος γαύρος, καθαρισμένος από κεφάλια και εντόσθια
-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
-2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
-1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
-1 σκελίδα σκόρδου, σε φετάκια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπλένουμε το γαύρο καλά για να απομακρύνουμε τυχόν εντόσθια και τον στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας. Τον βάζουμε σε ένα ταψάκι που να τον χωράει ακριβώς σε μία στρώση, τον αλατίζουμε και τον αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά ή μέχρι να τον ψήσουμε. Με αυτό τον τρόπο το ψάρι απορροφάει το αλάτι και γίνεται πιο νόστιμο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
Ανακατεύουμε το λάδι, το λεμόνι, τη μουστάρδα, τα φετάκια σκόρδου και πιπέρι, ρίχνουμε το μείγμα στο ταψάκι με το γαύρο, ανακατεύουμε να πάνε παντού και ψήνουμε για 12 – 13 λεπτά.