ΥΛΙΚΑ
-3 μεγάλες πατάτες βρασμένες (600γρ. περίπου)
-2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-100 γρ. κεφαλοτύρι
-20 γρ. αλεύρι ή φρυγανιά τριμμένη
-1 κουτ. σούπας φλισκούνι τριμμένο με τα χέρια
-2 αβγά
-Μισό ματσάκι μαϊντανό χοντροκομμένο
-αλεύρι για το τηγάνισμα
-ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
Μερίδες 4 / Χρόνος προετοιμασίας 20′ / Χρόνος μαγειρέματος 40′ / Έτοιμο σε 60′
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζετε τις πατάτες ζεστές μέσα σε ένα μπολ και τις λιώνετε με πιρούνι αφήνοντας μικρά κομμάτια να φαίνονται. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το τυρί, το αλεύρι, το φλισκούνι, τα αβγά, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύετε καλά και πλάθετε το μίγμα σε μικρούς κεφτέδες.
Τους πανάρετε με λίγο αλεύρι και τους πιέζετε ελαφρώς με τα χέρια για να γίνουν πλακέ.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τηγανίζετε λίγους λίγους τους κεφτέδες για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Βγάζετε τους κεφτέδες από το τηγάνι και τους αφήνετε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.
Φωτογραφία – Food styling: Majerico
Tips: Ο καλύτερος τρόπος για να βράσετε τις πατάτες και να μην τραβήξουν πολύ νερό είναι να τις αφήσετε με τη φλούδα για να τις προστατεύει. Αντί για φλισκούνι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέντα ή δυόσμο ή θυμάρι.